Cititi care sunt cele mai importante insemnari de business din blogosfera romaneasca.

Dupa felul in care se lauda Guvernul și chiar FMI, unii ar putea spune ca in finanțele publice romanești s-a produs vreun miracol. Insa datele arata cu totul altceva, scrie Riscograma.ro.

Razvan Pascu considera decizia de a introduce politele de asigurare obligatorie a locuintelor una inteleapta pentru ca muta responsabilitatea despagubirilor din sarcina Statului catre companiile de asigurari.

Principalele cauze ale cresterii datoriei SUA tin de majorarea cheltuielilor cu securitatea din timpul administratiei Bush si a programelor ample de ingrijire medicala. Cele din urma detin cea mai mare pondere in cheltuielile guvernamentale. Cresterea plafonului datoriei de stat nu este o practica noua in ultimul secol, scrie Andreea Vass.

"Ce rost are sa inveti ani de zile pentru a intra la o facultate buna, cand poti cumpara o diploma de la o facultate care a vandut deja sute de mii de astfel de diplome in ultimii ani? Iar business-ul pare sa mearga atat din bine, incat se face acum chiar si reclama TV pentru a atrage si mai multi tineri creduli (sau pur si simplu lenesi) in acest fals sistem educational. E greu de spus cum ne vom intoarce la baza cu ceva sanatos, solid, atunci cand in momentul de fata, ceea ce putem face este doar sa incercam sa stingem tot felul de focuri aprinse din interese materiale meschine sau, uneori, chiar din inconstienta", scrie Marius Ghenea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Revista blogurilor de business: ,,Am incercat si noi si nu a mers"