Cititi care sunt cele mai importante insemnari de business din blogosfera romaneasca.

Andreea Maria Paul, consilierul premierului Emil Boc, scrie pe blogul personal ca economia intra intr-o perioada dificila, a stirilor negative. Bursa a dat semnalul brutal. Economia reala resimte turbulentele internationale.

“Dinamica lunara in luna iunie este usor negativa la exporturile si la importurile de bunuri. I se alatura si o dinamica negativa a productiei industriale in aceeasi luna. Toate se vor repercuta direct si asupra dinamicii cresterii economice pe trimestrul al doilea al acestui an. Apetitul pentru consum si investitii sunt temperate de riscurile iminente ale crizei international”, noteaza Andreea Maria Paul

Pe Reflectii Economice puteti citi un articol denumit “Lebada neagra sau criza previzibila” in care autorul isi pune intreabarea daca evolutia economica actuala este un lucru neobisnuit sau putea fi prevazut.

“Pietele de capital internationale, inclusiv Bursa de Valori Bucuresti, au trecut prin zvarcoliri majore. S-au inregistrat pierderi de sute de miliarde de euro din scaderea cotatiei actiunilor pe majoritatea covarsitoare a pietelor. Se pune intrebarea daca este vorba de un fenomen de lebada neagra sau este ocriza previzibila. Asa cum scriam anul trecut, teoria lebedei negre, Black Swan Theory a fost folosita de Nassim Nicholas Taleb in celebra carte omonima lansata in 2007, incearca sa explice existenta si aparitia unor evenimente rare, de mare impact si imposibil de prevazut, care sunt dincolo de asteptarile obisnuite”, scrie bloggerul.

Blogul Businessday va prezinta “cateva idei despre ce se intampla acum pe pietele financiare”.

“Retrogradarea ratingului SUA ar fi trebuit in mod normal sa determine majorarea dobanzilor la obligatiuni, dar acest lucru nu s-a intamplat. Din contra, dobanzile au scazut, iar una din explicatii o gasiti aici. Pe de alta parte insa, faptul ca reducerea ratingului de tara a dus la scaderea dobanzilor platite de guvernul american ridica numeroase semne de intrebare legate de importanta acestui tip de decizii atunci cand este vorba despre o economie cu adevarat puternica”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revista blogurilor de business: ,,Am incercat si noi si nu a mers"