The Practice, agentia de relatii publice a grupului Leo Burnett, a castigat contul de comunicare al IKEA Romania, filiala locala a retailerului de mobila suedez, potrivit unui comunicat al celor doua companii.

Retailerul a ales sa lucreze cu o agentie specializata dupa trei ani in care comunicarea companiei a fost gestionata de departamentul intern al acesteia.

Agentia va oferi pentru IKEA Romania servicii integrate de relatii publice, iar contractul care a inceput la 15 august a fost semnat pentru o perioada initiala de un an.

Licitatia s-a desfasurat in perioada aprilie-iulie, in doua etape de lucru si selectie: in prima faza au fost invitate zece agentii de profil, dintre care au ramas pe lista scurta cinci agentii.

IKEA este o companie de retail mobilier si decoratiuni, de origine suedeza, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost inregistrata in 1943, in Suedia.

Magazinul din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea a devenit parte a grupului IKEA.

The Practice are 16 angajati, iar printre clientii sai se mai numara ING Bank, Carpatcement Holding, Hochland, Starbucks, Medsana si Phoenix.

In 2010, compania a avut o cifra de afaceri de 1,2 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Gabriela Lungu: Ideea plecarii s-a infiripat in urma cu doi ani