Contractul incheiat cu NBC Universal este unul dintre cele mai costisitoare angajamente financiare asumate de catre TVR, insa conducerea televiziunii publice face tot posibilul pentru a-si onora contractele, au afirmat intr-un comunicat de presa reprezentantii TVR.

Divizia internationala a Universal Studios, parte a NBC Universal, a dat in judecata TVR in aceasta saptamana pretinzand televiziunii publice peste 11 milioane de dolari pentru neplata unor licente pentru mai multe filme si emisiuni de televiziune, conform publicatiei Hollywood Reporter.

Potrivit actelor depuse, Societatea Romana de Televisiune a incheiat un contract pe cinci ani si noua luni cu Universal Studios International pentru a prelua licentele filmelor 8 Mile, About a Boy and Do the Right Thing si a emisiunilor de televiziunie 30 Rock and Battlestar Galactica, acestea urmand sa fie difuzate in Romania si Moldova.

“Televiziunea publica a semnalat, in repetate randuri, ca una dintre cauzele situatiei financiare dificile prin care trece TVR tine de o serie de contracte, in special din domeniul achizitiei de drepturi de difuzare pentru sport, filme si seriale, contracte aflate in derulare, dar semnate anterior preluarii mandatului de catre actuala conducere. Printre cele mai costisitoare angajamente financiare asumate de catre TVR este cel de achizitii de licente pentru filme incheiat cu NBC Universal. Acest contract, care a inceput sa se deruleze in 2004, contine si unele clauze dure pentru TVR, cum ar fi obligatia de a cumpara seriale atata vreme cat acestea sunt produse”, afirma oficialii TVR.

Acestia adauga ca in prima conferinta de presa sustinuta de Alexandru Lazescu, presedinte-director general al TVR, acesta a anuntat ca cel mai important obiectiv al mandatului sau este reducerea cheltuielilor, una dinte metode fiind obtinerea unor clauze contractuale mai avantajoase cu NBC Universal, cu care s-au purtat si se poata in continuare discutii pe aceasta tema.

„In ciuda dificultatilor financiare cu care se confruna, TVR face tot ceea ce ii sta in putinta pentru a-si onora obligatiile fata de parteneri, doreste sa mentina bune relatii cu acestia si sa-si onoreze contractele. Televiziunea Romana este deschisa la negocieri pentru gasirea unor solutii echitabile pentru toti cei implicati”, mai spun reprezentantii TVR.

Oficialii studiourilor Universal s-au plans anul acesta ca nu au primit banii cuveniti din contractul cu TVR, insa ulterior conducerea televiziunii publice a platit doar o mica parte din bani.

Cererea de chemare in judecata a fost depusa pe 16 august la Curtea Superioara a Tribunalului din Los Angeles.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Angajatii TVR, "greva prin exces de zel" fata de abuzurile conducerii