Compania care editeaza Libertatea cumpara publisherul Elle si Viva

Ringier AG, filiala locala a companiei elvetiene care editeaza cotidianul Libertatea si reviste precum Unica si Bravo, a achizitionat intregului pachet de actiuni al Edipresse A.S. Romania, compania care editeaza reviste precum Elle, Avantaje si Popcorn.

Edipresse A.S. Romania este un joint-venture al grupului elvetian de presa Edipresse si al companiei germane de media Axel Springer si totodata una dintre cele mai mari edituri specializate pe publicarea de reviste din Romania.

Activitatile Edipresse A.S. Romania vor fi integrate in organizatia Ringier Romania.

Fililala companiei elvetiene adauga astfel portofoliului sau de produse grupul de publicatii Elle, revistele Avantaje, Look!, Psychologies, Intamplari adevarate, Povestea mea, Lucru de mana, Povesti de viata si Baby, licenta romaneasca pentru Viva!, publicatia Popcorn, adresata tinerilor si divizia Custom Publishing.

Anul trecut, Edipresse a avut o cifra de afaceri de 5,5 milioane de euro si pierderi nete de 0,7 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.

Pe de alta parte, pierderile Ringier Romania de anul trecut au fost de 6,7 milioane de euro, de aproape zeci ori mai mari decat cele ale Edipresse, la un business de 19,1 milioane de euro.

„Preluarea Edipresse A.S. Romania este un pas important pentru dezvoltarea de succes a companiei noastre din Romania. Portofoliul nou preluat si bine dezvoltat se potriveste perfect structurii noastre de reviste deja existente si o completeaza cu titluri puternice”, a afirmat Florian Fels, CEO Ringier Central Europe.

„ Aceasta schimbare de actionariat va oferi Edipresse A.S. Romania si angajatilor sai noi oportunitati extraordinare de dezvoltare si va permite Edipresse sa se concentreze pe celelalte piete si activitati ale sale”, a spus Michel Preiswerk, CFO si COO al Edipresse Group.

Ringier Romania si-a inceput activitatea in 1992 si este in prezent, cu cei peste 400 de angajati ai sai, una dintre cele mai mari companii de publishing din tara. Ringier Romania detine 16 produse tiparite si online, printre care si tabloidul Libertatea.

Preluarea Edipresse A.S. Romania de catre Ringier Romania va deveni efectiva in momentul obtinerii aprobarilor necesare emise de Consiliul Concurentei din Romania.

Citeste si: Vasiliu, Ringier: Vrem sa fim principalul publisher de reviste pentru femei. Vom face noi achiziti

Sursa foto: Edipresse


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
8 mici afaceri prin care Warren Buffett acumulase 53.000$ la 16 ani
Setari Cookie-uri