Cititi care sunt cele mai importante insemnari de business din blogosfera romaneasca.
Daca vor creste sau nu chiriile odata cu venirea studentilor in marile orase aflam de pe businessday.ro.

“Inainte de criza, venirea studentilor reprezenta o ocazie speculata la maximum de proprietarii de apartamente, chiriile in marile orase majorandu-se in general cu 10-15% inainte de inceputul fiecarul an universitar.

In 2009 si 2010 insa, inceputul anului universitar a determinat doar o reducere a ritmului de scadere a chiriilor, iar intrebarea este daca in 2011 se va intampla sau nu la fel. (...)

Dupa o reducere a chiriilor cu 30-40% in ultimii trei ani, si o relativa stagnare in ultimele 6 luni, este greu de crezut ca trendul anual de scadere va mai dura mult.

In acelasi timp, economia isi revine, dar ritmul de crestere este foarte mic si nu produce deocamdata efecte semnificative asupra veniturilor populatiei, astfel incat aceasta revenire nu poate inca sustine un trend ascendent al preturilor.”

Dan Dragomir scrie pe blogul sau despre noua solutie de chat oferita de Samsung. “Samsung a anuntat lansarea aplicatiei ChatOn, un serviciu gratuit care le permite utilizatorilor sa comunice online. ChatON este compatibil cu majoritatea smartphone-urilor si cu platformele actuale de telefoane.

Samsung ChatON le permite utilizatorilor sa interactioneze cu prietenii si familia indiferent de platforma de telefon folosita - compatibilitatea cu mai multe platforme ofera posibilitatea ca toti utilizatorii sa se alature retelei, impartasind in timp real text, imagini, notite scrise de mana si videoclipuri.”

Razvan Pascu povesteste pe blogul sau despre Venetia, orasul lui Casanova. “Fiecara tara cu pretentii de destinatie turistica speculeaza cate un aspect care poate fi magnet pentru turisti. Grecia speculeaza istoria si plajele sale, Austria speculeaza trecutul habsburgic si activitatile in aer liber in statiunile montane, majoritatea tarilor cu iesire la mare speculeaza linistea si relaxarea, iar Italia, desi are cate putin din toate, speculeaza emotia si iubirea. Este o nisa greu de atins, dar ii reuseste de minune.

De la romanticele plaje ale coastei Amalfitane, la peisajele Toscanei, la stradutele Romei sau ale Siciliei si evident la orasele iubirii Venetia si Verona, toate aceste locuri sunt destinatii pentru indragostiti sau pentru cei singuri cu o doza serioasa de masochism.

Venetia este un oras pentru care poti aloca de la 2-3 zile la cateva saptamani fara sa te plictisesti si pe care cu siguranta il vei regreta cand te vei afla in avion, pe pista de decolare inapoi spre casa.”





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri