“Fabrica de continut”, un concept care se intalneste tot mai des in presa, va ajunge si in zona agentiilor de comunicare in urmatorii cinci ani, a declarat Teddy Dumitrescu, CEO al grupului de comunicare Publicis, cu afaceri de 25,5 milioane de euro in 2010.
"Fabrica de continut" este un concept folosit pentru a denumi grupurile de presa in cadrul carora materialele realizate de un jurnalist pentru unul dintre produsele media ale trustului pot fi utilizate si pentru alte produse media (publicatii, televiziuni, radio). In aceste institutii de presa exista softuri speciale care monitorizeaza cat si ce realizeaza un jurnalist, totul fiind condus de o echipa editoriala denumita desk. De altfel, "fabrica de continut” este o denumire folosita adesea si de Dinu Patriciu, proprietarul trustului de presa Adevarul Holding, atunci cand vorbeste despre institutia pe care o detine.

Acest lucru care se intampla in presa este foarte probabil sa devina un lucru obisnuit si in industria de comunicare in urmatorii ani, crede Teddy Dumitrescu (foto).

“Oamenii vor fi mai degraba seniori competenti, totul va fi mult mai automatizat, iar ceea ce am vazut in presa cu <<fabrica de continut>> va ajunge si in comunicare. Totul va fi mult mai digitalizat”, a afirmat managerul in legatura cu felul in care va arata peste cinci ani o agentie de publicitate profitabila.

De asemenea, un lucru care va conta foarte mult va fi portofoliul de clienti al unei agentii.

“Sa ai clienti internationali si sa reprezinti o retea internationala este foarte important. Si va ramane loc si pentru companiile locale”, explica seful grupului Publicis, business cu afaceri de 25,5 milioane de euro anul trecut.

Printre cei mai importanti ai grupului se numara Renault-Nissan, L’Oreal, HP si Ursus Breweries.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri