,unul dintre veteranii presei din Romania, considera ca la televizor, in fiecare zi, "avem un soi de «oameni morti» care considera ca ne dau lucrurile importante. Insa presa a devenit, in ultimii ani, cinci oameni care stau de vorba intr-un studio discutand despre un om care nu este acolo".

Pentru a sublinia felul in care presa traditionala a decazut, Petreanu povesteste in cadrul Webstock "titlul anului", vazut intr-o revista: "a fost filmata scotandu-si chilotii din fund: vezi aici cum!". "De ce ar trebui sa ne invete un ziar asta?", se intreaba, retoric, Petreanu.

Multi considera ca viata este foarte frumoasa fara presa, ceea ce il duce cu gandul pe Radu Petreanu la expresia englezeasca "ignorance is blessing" (ignoranta este o binecuvantare - n.r.). "Nu este insa adevarat. Nu exista o societate vibranta si dezvoltata fara o presa bine pusa la punct. Trebuie sa ti se spuna cine sunt, de exemplu, cei 55 de oameni care gestioneaza bugetul de 1 mld. euro alocat anual Primariei Bucuresti. Stie cineva dintre voi macar UN singur om din acesti 55?", intreaba Petreanu.

Citeste si:

Jurnalistul si bloggerul considera ca televiziunea va pierde importanta in fata Internetului in momentul in care se va crea un sistem care sa inlocuiasca "family entertainmentul", lucru care, in prezent, nu exista. "La televizor este foarte comod sa stai, nu ai control, dar ai timp sa bei o bere linistit, uitandu-te la un program. Pe Internet trebuie sa depui efort, trebuie sa tastezi, dar acest mediu ofera ceva ce televizorul nu are - o gama practic infinita de optiuni. Atunci cand aceste optiuni vor putea fi accesate aproape fara efort, atunci va ingenunchea televizorul", incheie Petreanu, prezent la Webstock 2011.

sursa foto: Antena3