Vezi ce metode inventeaza grecii pentru a scapa de noile taxe, pe riscograma.ro.

Cea mai noua gaselnita a guvernului este o taxa suplimentara pe proprietate de 4 (in medie) pana la 20 de euro/mp/an, inclusa in factura electrica. Neplata taxei ar atrage intreruperea curentului. Guvernul spera sa stranga 2-2,5 miliarde de euro, adica exact suma cu care a fost depasita tinta de deficit.

Noi dam economiei si vitamine, nu doar antibiotice, scrie Andreea Paul pe blogul sau.

"Austeritatea este necesara. Nimeni nu o doreste; nu exista iubitori de austeritate. Dar este impusa de legile economice tot atat de implacabil precum legile fizicii guverneaza Universul. Cand treci masuri de austeritate simti un junghi. Am insa certitudinea – certitudine constientizata de toti membrii echipei guvernamentale – ca austeritatea este un medicament: neplacut la gust, chiar cu unele efecte toxice, dar necesar insanatosirii. Un antibiotic iti poate stresa ficatul, dar, fara el, infectia te-ar omori. In aceasta necesitate s-au luat, in Guvern, masurile de austeritate. In aceasta necesitate s-au corectat, in Guvern, multe din defectele constructiei societatii noastre".

Citeste si:

Transferurile romanilor din strainatate in primele 8 luni din 2011 au fost de 2,2 miliarde euro, scrie businessday.ro.

Orlando Nicoara a publicat pe blog un articol despre rezultatele Google in trimestrul al treilea. Vezi aici detalii.

Ilias Papageorgiadis a postat un articol despre energia regenerabila, una din cele doua arme anti-criza pe care Romania le are la indemana.