S.O. Vintu si Liviu Luca, retinuti pentru delapidare si spalare de bani

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca, prim-vicepresedintele CNSLR Fratia, au fost retinuti luni pentru 24 de ore, de procurorii care vor cere arestarea lor preventiva pentru delapidarea Petrom Service SA si spalare de bani, prejudiciul fiind de peste 83 de milioane de euro, scrie Mediafax.

Si omul de afaceri Octavian Turcan a fost retinut alaturi de Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vintu, in dosarul privind delapidarea Petrom Service, el fiind scos din sediul Parchetului instantei supreme cu catuse la maini.

Probele administrate in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale, au relevat faptul ca falimentarea controlata a Petrom Service a dus la prejudicierea societatii cu suma de 83,1 milioane de euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor, care, in calitate de actionari minoritari, nu au mai putut incasa dividendele, datorita activitatilor frauduloase de diminuare semnificativa a valorii actiunilor.

Probatoriul administrat a aratat ca falimentarea controlata a Petrom Service a produs, indirect, prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

Anchetatorii au stabilit ca actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpararea, cu banii Petrom Service a unor actiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, apartinand unor societati comerciale si transferarea frauduloasa si controlata a banilor obtinuti pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

In acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul SC Petromservice SA, prin operatiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, in conturile personale sau ale unor societati inregistrate in strainatate si in Romania, in special SC Realitatea Media SA (14,2 mil. euro), SC Imobiliar Network 2002 SA (6,72mil.euro) si SC GM Invest SA (1,3 mil. euro).

In aceasta cauza, cercetarile sunt in derulare si in prezent procurorii audiaza persoanele implicate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri