Cati romani se uita la televizor in timpul serviciului

Aproximativ 5% dintre romanii care au un loc de munca se uita la televizior in timpul orelor de serviciu, arata un studiu realizat Institutul Roman de Evaluare si Strategie (IRES) la cererea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pe un esantion de circa 1.250 de persoane.

Circa 94% dintre respondentii care au un loc de munca spun ca nu se uita la televizor cand sunt la serviciu, iar 1% nu au raspuns la aceasta intrebare.

Comparativ, in anul 2007, tot un procent de circa 5% dintre angajati se uita la televizor in orele de lucru, in timp ce 95% nu priveau programele de televiziune, conform unui studiu Insomar.

Cei care obisnuiesc sa se uite la televizor petrec in medie 5,7 ore facand acest lucru. Insa, cei mai multi (23%) privesc programele de televiziune doar o ora, acestia fiind urmati ca procent (20%) de cei care se uita patru ore. Totodata, in jur de 11% dintre respondentii care se uita la televizor in timpul serviciului petrec peste zece ore in fata acestuia.

La finalul anului trecut, in Romania, existau circa 4,2 milioane de salariati.

Pe de alta parte, in 2007, romanii care se uitau la televizor in timpul serviciului faceau acest lucru in medie circa 7,8 ore pe zi, conform Insomar.

Studiul IRES a fost realizat telefonic pe un esantion de 1.243 de persoane care au implinit cel putin 18 ani. Marja de eroare este de +/- 2,8%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri