Vedeti mai jos recomandarile wall-street.ro din blogosfera economica si de business.

BusinessDay face o analiza a serviciilor bancare de economisire oferite de banci.

In ultimele luni, rata inflatiei s-a redus la minimul ultimilor 20 de ani, in timp ce politica bancilor de a atrage mai multi bani de la deponenti a facut ca dobanzile la lei sa nu scada semnificativ, astfel incat acestea au ajuns de doua ori mai mari decat rata inflatiei.

In prezent, desi dobanda medie la depozite este de circa 6,5% potrivit BNR, portalul Conso.ro arata ca exista 9 banci care ofera dobanzi de cel putin 7% la depozitele in lei, cea mai mica dobanda fiind de 4,15%, iar cea mai mare de 7,5%.

Daca statul se va imprumuta direct de la cetatenii sai citim pe Logec.ro . Presa a discutat recent posibilitatea ca ministerul finanțelor să emită obligațiuni către persoanele fizice.

Este criza, bancile și investitorii straini au acumulat destule titluri de trezorerie pana acum și cer randamente mari. Pe langa unii economisti citati in articol, Ionut Dumitru, economistul sef al Raifeissen Bank, spune si el ca este o idee buna.

“Cum iti cumperi bilete la finala Cupei UEFA de la Bucuresti din mai 2012?” afli de pe blogul lui Razvan Pascu.

Finala cupei UEFA Europa League se va desfasura la Bucuresti in 2012 pe 9 mai, fiind prima mare competitie sportiva internationala care se desfasoara in Romania. Ea se va desfasura pe stadionul National Arena, iar romanii vor avea alocate 20.000 de bilete din cele aproximativ 50.000 de bilete in total.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Incep facultatile, cresc chiriile: cat platesti in Capitala sau Cluj