Vezi mai jos recomandarile wall-street.ro din blogosfera economica si de business.

Va mai amintiti de “pensiile nesimtite”, de “principiul contributivitatii” și de “responsabilitatea fiscala”? Toate au fost argumente pentru recalcularea pensiilor speciale – care sa nu se mai bazeze pe ultimele salarii ci pe media intregii cariere – proces care trebuia sa reduca cheltuielile statului, scrie Riscograma.

Dan Dragomir citeaza pe blogul sau surse neoficiale care afirma ca Facebook pregatete o listare la Bursa in prima parte a anului 2012, din care spera sa obtina 10 miliarde de dolari, la o evaluare de 100 de miliarde de dolari. Daca exista acest plan in realitate, oamenii lui Mark Zuckerberg ar trebui sa depuna actele inainte de finalul acestui an.

In octombrie, guvernul a cheltuit mai putin decat a incasat: deficitul bugetar a scazut cu 0,4 mld. lei aflam de pe BusinessDay.

In luna octombrie, veniturile la bugetul general consolidat au insumat 17,1 mld lei, in crestere cu 4% fata de octombrie 2010, in timp ce cheltuielile au ajuns la 16,7 mld lei, in scadere cu 0,7% fata de anul trecut, inregistrandu-se astfel un excedent bugetar de 0,4 mld lei, al treilea excedent lunar din anul acesta, dupa cele din ianuarie (+0,82 mld lei) si aprilie (+0,83 mld lei).

Pe blogul consilierului Andreea Vass putem afla “Cum percep liderii europeni mersul economiei in anul 2012”.

Zona Euro pare sa fi intrat in “usoara recesiune” si economia sa ar urma aproape sa stagneze in 2012 din cauza crizei datoriilor care, in cazul unui eveniment “negativ major”, ar putea avea consecinte “devastatoare” pentru toate tarile bogate, a avertizat luni economistul sef al OCDE, Pier Carlo Padoan.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Peste 76.000 de romani au primit deja pensiile, dupa recalculare