Streaming-ul video va fi canalul de comunicare pe care agentii de marketing se vor axa in anul 2012, relateaza eMarketer.
Streamingul video va fi canalul de comunicare pe care agentiile de marketing se vor axa in anul 2012.

Acest tip de media se aproprie, ca si calitate a informatiei transmise, de continutul TV, insa la un cost mai redus. Tendinta de migrare a atentiei marketingului catre Internet este alimentata si de viteza cu care consumatorii sunt atrasi de noile tehnologii.

eMarketer estimeaza ca bugetele de cheltuieli ce se vor aloca catre publicitate video online din Statele Unite vor creste cu o rata medie de 38% pana in anul 2015, fiind segmentul de online cu viteza de expansiune.

In 2015, cheltuielile cu video advertising vor totaliza 7,11 miliarde dolari, daca se va mentine acelasi trend ascendent.

Publicitatea video a inregistrat in 2011, in Statele Unite, cheltuieli in valoare de 2,11 miliarde dolari, cu 52 de procente mai mult fata de 2010.

Aceeasi orientare catra video online se observa si in Marea Britanie, unde s-a inregistrat o rata de crestere compusa de 65% in ultimii 5 ani. Pana in 2015, cheltuielile cu publicitatea video online vor atinge in Regatul Unit 850 milioane dolari, comparatin cu 150 milioane dolari in 2011. Cota de piata a segmentului video din toata publicitatea online va creste de la 2,1% in 2011 la 8,2% in 2015.

Cu toate acestea, piata de publicitate online trebuie sa rezolve unele probleme legate de pretul ridicat al advertising-ului video si implementarea unor instrumente de masurare.

Aceste instrumente se refera la tehnologii de filtrare a continutului generat de utilizatori, pentru pozitionarea mai eficienta a reclamelor in functie de preferintele fiecarui user, pentru monetizarea publicitatii video si implementarea structurilor de tip cost per view.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri