Investitiile in publicitate la nivel mondial vor ajunge la circa 464 miliarde de dolari de in acest an, in crestere cu circa 3,5% fata de 2010, iar anul urmator se vor majora pana la 486 miliarde de dolari, in ciuda situatiei economice din Europa, conform estimarilor agentiei de media Zenith Optimedia.
In acelasi timp, specialistii agentiei preconizeaza o crestere de 5,2% in 2013 si de 5,8% in 2014, majorarea investitiilor fiind rezultatul evenimentelor care vor avea loc in 2012 (Olimpiada de vara, Campionatul European de Fotbal, alegerile prezidentiale din SUA) si a recuperarii Japoniei dupa efectele cutremurului din martie.

Insa cea mai mare contributie in cresterea globala a pietei de advertising este data de pietele in dezvoltare (Asia Pacific, Europa Centrala si de Est si America Latina) care se estimeaza ca vor reprezenta 58% din investitiile noi dintre 2011- 2014.

De exemplu, in urmatorii trei ani zona Asia Pacific (fara Japonia) va creste in medie cu 10,4% pe an, Europa Centrala si de Est cu 9,6% iar America Latina cu 7,3%. La polul opus se afla Estul Mijlociu si Africa de Nord care vor creste doar cu 1,4% in urmatorii trei ani din cauza turbulentele politice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri