Lansarea canalului de stiri Digi 24 HD este un reper important in portofoliul media al RCS&RDS, a declarat Alexandru Oprea, directorul general si presedintele celui mai important operator de televiziune de pe piata locala. Evenimentul de lansare a noului post de stiri a strans numeroase personalitati printre care si premierul Mihai Razvan Ungureanu.
“Pentru compania noastra acest eveniment are o semnificatie deosebita si va ramane un nou reper important in portofoliul media al RCS&RDS.
In 2009 am lansat canalul DigiSport fiind convinsi ca publicul doreste sa vada sport mult si divers – dar si intr-o haina mai civilizata.

Acum facem un nou pas, un pas ce poarta numele Digi 24 si care ne va duce si va va duce spre stiri si informatii din toate domeniile, din toate zonele tarii si din toate colturile lumii. Vrem sa prezentam informatii reale si stiri relevante dintr-o pozitie obiectiva, adica vrem sa va oferim o imagine cu o foarte buna definitie, atat prin claritatea ecranului HD, cat si prin pozitionarea editoriala a postului intr-o zona cat mai neutra si civilizata.

Asta este ceea ce ne propunem si indraznim sa credem ca vom si realiza, poate nu perfect la inceput, dar apoi din ce in ce mai bine, oricate eforturi vor fi necesare.

Pana acum, ceea ce am avut noi, RCS&RDS, de facut, a fost sa definim un concept si sa stabilim niste principii, iar apoi sa incercam sa ii convingem sa ni se alature pe niste jurnalisti, al caror profil profesional construit in timp, promitea sa se incadreze in acest concept. Apoi, in timp ce ei isi completau echipa si conturau produsul jurnalistic, noi, RCS&RDS ne-am ocupat de finalizarea unei investitii moderne si complexe care va sustine proiectul.

Aparent rolul RCS&RDS s-ar diminua de acum incolo, produsul media urmand sa fie purtat si dezvoltat de echipa editoriala. Ceea ce vom face insa cu siguranta, va fi sa veghem la respectarea principiilor acestui proiect, iar pe de alta parte, sa cerem continuu, ca de obicei in ceea ce facem, mai mult si mai bine in ceea ce priveste calitatea.

Am promis ca vom acorda libertate editoriala acestui colectiv si o vom face, atata timp cat conceptul si principiile de baza agreate inca de la inceput, vor fi respectate.

Digi 24 isi propune sa fie un demers pentru echilibru, civilizatie, onestitate, si impartialitate. De asemenea, pentru o informatie reala, relevanta, dar si cat mai completa si diversa.

De ce toate acestea? Pentru ca noi credem ca daca ne dorim civilizatie in Romania, atunci trebuie sa incepem sa o construim, fiecare dintre noi, in fiecare clipa..

Acest post de televiziune nu este al nici unui partid politic si nu va servi nici un grup de interese, ci apartine RCS&RDS si este un proiect destinat publicului."


Alexandru Oprea este unul dintre cei mai discreti manageri din Romania, el aparand foarte rar la evenimente ori in interviuri. Aceasta strategie a companiei este determinata de proprietarul operatorului, oradeanul Zoltan Teszari care nu a oferit niciodata interviuri, iar fotografiile cu el sunt foarte putine De altfel, Teszari este denumit adesea in media ca "miliardarul invizibil" sau "miliardarul fara chip". Singurele imagini cu Teszari, unul dintre cei mai bogati romani, au aparut in presa tabloida, cele mai recente fiind in cotidianul Cancan.

Canalul de stiri Digi 24 HD a fost lansat pe 1 martie dupa mai bine de un an de pregatiri. Pentru acesta lucreaza in jur de 500 de jurnalisti si tehnicieni, printre care Adriana Muraru, Cosmin Prelipceanu, Luca Niculescu, Sanda Nicola, Cosmin Stan, Emma Zeicescu, Iuliana Ciugulea, Liana Alexandru, Alice Iacobescu, Teodora Ghenciu (fosta Butuc), Olivia Paunescu, Antoaneta Dohotariu sau Laura Teodoru.

Competitorii Digi 24 HD sunt Realitatea TV, Antena 3, RTV si TVR Info.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri