SBS Broadcasting a preluat Prima TV

Alaturi de postul de televizune, la care detine acum 86% din actiuni, compania a mai cumparat si posturile de radio Kiss FM si Star FM. Valoarea totala a tranzactiei depaseste 30 de milioane de euro

Compania internationala cu sediul la Luxembourg, SBS Broadcasting, si-a majorat cota de actiuni la Prima TV pana la 86% si a achizitionat si posturile de radio Kiss FM si Star FM, in cadul unei investitii in valoare totala de 30,3 milioane de euro. Potrivit unui comunicat de presa, SBS a detinut un pachet minoritar de actiuni la Prima TV din iulie 2001 si a inceput sa investeasca in acest post inca din martie 2000.

Cristoph Buerge, fost membru al echipei manageriale a postului de televizune TV2, detinut de SBS in Ungaria, a fost desemnat drept Chief Operating Officer al operatiunilor SBS in Romania, iar Peter W. Thrane, fost Chief Financial Officer al operatiunilor SBS pe piata daneza, a fost desemnat drept CFO al operatiunilor companiei in Romania. Fostul partener roman al SBS, Cristian Burci, Chief Executive Officer al Prima TV, s-a retras. "Detinerea controlului asupra Prima TV precum si asupra unuia dintre cele mai importante grupuri radio din Romania ne ofera o pozitie puternica pe piata media dintr-o tara cu o economie in plina crestere si o piata de consum aflata intr-o continua dezvoltare, ce se va accelera pe masura ce momentul in care Romania va deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, anul 2007, se apropie", a declarat Markus Tellenbach, CEO al SBS Broadcasting.

SBS este o companie comerciala europeana de radio si televiziune cu operatiuni in Europa Centrala si de Vest. Printre tarile in care SBS dezvolta operatiuni in mod curent se numara Belgia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Olanda, Norvegia, Romania si Suedia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri