Grupul american de presa McClatchy Co. a anuntat luni preluarea rivalului Knight Ridder Inc. pentru o suma totala de 6,5 miliarde dolari, dintre care doua miliarde dolari reprezinta datoriile, pentru a da nastere celui de-al doilea grup de presa scrisa din SUA, informeaza Rompres.
Tranzactia evalueaza titlurile Knight Ridder la 67,25 dolari per actiune, urmand a fi derulata in forma mixta, intr-o combinatie de 40 dolari in numerar si restul in actiuni McClatchy. in cadrul tranzactiei, McClatchy si-a anuntat deja intentia de a ceda 12 din jurnalele pe care le editeaza in prezent Knight Ridder din cauza amplasarii lor in regiuni care nu se potrivesc cu strategia de achizitii a grupului McClatchy. Potrivit unui comunicat semnat de cele doua societati, tranzactia ar urma sa fie finalizata peste aproximativ trei-patru luni.

Atunci cand se va finaliza aceasta fuziune, noua entitate rezultata va detine 32 de cotidiene, reprezentand un tiraj cumulat de 3,2 milioane exemplare, si aproximativ 50 de publicatii non-cotidiene, devenind in fapt al doilea grup de presa scrisa cu tiraj national din SUA.

Potrivit unor articole aparute in presa americana, McClatchy a avut de luptat cu un alt grup de presa american, MediaNews, care impreuna cu un consortiu de fonduri de investitii ar fi incercat sa lanseze o contraoferta pentru Knight Ridder. Cu o prezenta sporita in special in California si in nord-estul SUA, grupul de presa MediaNews detine aproximativ 40 de cotidiene americane. Knight-Ridder anuntase inca din luna noiembrie 2005 ca va analiza diferite optiuni pentru a imbunatati valoarea oferita actionarilor sai, inclusiv vanzarea catre o terta parte.

Cu sediul la Sacramento (California), McClatchy are aproximativ 9.300 de angajati, iar actiunile sale sunt cotate la New York Stock Exchange. Societatea controleaza mai multe jurnale din SUA, cel mai important fiind ”Star Tribune”, din Minneapolis (Minnesota), dar si o filiala pe Internet, McClatchy Interactive. La randul sau, Knight-Ridder controleaza o serie de jurnale importante precum ”Kansas City Star”, ”Miami Herald”, ”Philadelphia Inquirer”, ”San Jose Mercury News”, precum si agentia de presa Knight Ridder/Tribune Information Services (KRT)


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri