Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe de pe piata locala, va deschide inca doua locatii in 2012, in centrul comercial Maritimo din Constanta si la Ploiesti, conform raportului financiar al companiei.
Cinematograful din Constanta va avea opt ecrane si va fi deschis in luna mai, iar cel de la Ploiesti va avea 12 ecrane si va fi deschis spre finalul anului.

Reteaua care s-a lansat in noiembrie 2007 in Romania are in prezent 12 cinematografe de tip multiplex in zece orase: Bucuresti, Pitesti, Iasi, Timisoara, Arad, Cluj, Bacau, Braila, Baia Mare si Targu Mures.

Practic lantul Cinema City are la nivel local 114 sali (ecrane) cu in jur de 21.000 de locuri, tara noastra aflandu-se pe locul al treilea in privinta numarului de sali dupa Polonia (339) si Ungaria (176).

Avand in vedere planurile Cinema City International, Romania ar trebui sa devina in cativa ani a doua piata in Europa Centrala si de Est, dupa Polonia, in privinta numarului de sali (ecrane) detinute de operatorul olandez.

Vor sa deschida inca 24 de cinematografe in Romania

Astfel, dintre cele 33 de cinematografe cu 350 de sali/ecrane pe care conducerea companiei are de gand sa le deschida in urmatorii ani, 24 (cu circa 230 de sali) sunt planificate pentru Romania. In acest mod, compania si-ar putea tripla capacitatea in cativa ani ajungand la 36 de cinematografe si 344 de sali in Romania.

„Continuam sa fim foarte entuziasmati de perspectivele de crestere pe termen lung in Romania. Dupa finalizarea proiectelor pe care le avem in desfasurare, Romania va deveni a doua tara in privinta numarului de ecrane pe care le detinem, dupa Polonia. Pentru ca deschiderile de malluri sunt dependente de dezvoltatori si in Romania este o tendinta continua ca acestia sa le termine dupa termen, ne este dificil sa estimam cu acuratete cand vor fi gata aceste proiecte. Observam insa ca numarul de malluri continua sa creasca si vom putea deschide cinematografe noi pe aceasta piata”, explica reprezentantii Cinema City International.

Anul trecut Cinema City International a investit in jur de 50 de milioane de euro in deschiderea a patru cinematografe, dintre care unul in Polonia si restul in Romania, in Braila (10 ecrane), Arad (8 ecrane) si Targu Mures (8 ecrane).

Reteaua de cinematografe Cinema City este un business de familie lansat in Israel in 1929 care a inceput sa se extinda in alte tari abia in 1997, cand a lansat un cinematograf multiplex in Ungaria. La finalul anului trecut, compania avea o retea de 96 de cinematografe de tip multiplex cu 906 ecrane in sapte tari: Polonia, Israel, Ungaria, Republica Ceha, Romania, Bulgaria si Slovacia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri