CME, proprietarul Pro TV, a ajuns la un acord cu principalii lui actionari, Time Warner si Ronald Lauder, pentru obtinerea unei linii de finantare de 300 milioane dolari ce-i va permite rascumpararea avantajoasa a unor imprumuturi, reducerea gradului de indatorare si restructurarea capitalului, informeaza Mediafax.
"Asa cum am promis, facem pasi importanti pentru reducerea gradului de indatorare. Sustinerea oferita din partea actionarilor nostri majoritari arata increderea in viitorul companiei noastre", a declarat Adrian Sarbu (foto), presedintele si directorul executiv (CEO) al grupului media american Central European Media Enterprises (CME).

Time Warner, una dintre cele mai mari companii de media din lume, va acorda CME o facilitate de finantare de 300 de milioane de dolari, bani care vor fi folositi pentru rascumpararea anticipata a unor imprumuturi scadente in 2013, 2014 si 2016 ale CME.

In acelasi timp, Time Warner si omul de afaceri Ronald Lauder, care impreuna controleaza CME, au fost de acord sa cumpere 11,5 milioane de actiuni CME noi de clasa A la un pret al actiunii de 7,51 de dolari. CME va rambursa imprumutul catre Time Warner si din banii obtinuti prin majorare de capital. In cazul in care la scadenta CME nu ramburseaza imprumutul, acesta poate fi convertit in actiuni CME, astfel incat Time Warner sa ajunga la 49,9% din capital.

Bancherii de la J.P. Morgan si BNP Paribas au fost consultanti ai CME, in timp ce Time Warner i-a avut alaturi pe bancherii de la Citigroup.

Odata cu aceasta tranzactie, CME a anuntat si rezultatele financiare pentru primul trimestru din acest an, care consemneaza venituri de 167,4 milioane de dolari, cu un profit operational (OIBDA) de 14,1 milioane de dolari.

Operatiunile de televiziune si new media din Romania, reunite in compania Pro TV S.A, au inregistrat afaceri de 31,1 milioane de dolari in T1 si un profit operational de 1,8 milioane de dolari.

In conferinta cu investitorii de miercuri, ora 16.00 (la Bucuresti), CME, care este o companie publica, listata pe piata Nasdaq si la Bursa din Praga, va explica in detaliu aceasta tranzactie si va prezenta rezultatele financiare din primul trimestru.

Sursa imagine: compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri