Rupert Murdoch (81 de ani), fondatorul si directorul general al trustului media News Corp, nu este potrivit pentru a conduce o companie globala, au hotarat parlamentarii din Comisia de Cultura, Media si Sport din Parlamentul Britanic, scrie The Guardian.
Verdictul a fost propus de parlamentarii britanic de aproximatv sase saptamani, verdict care spune ca Murdoch nu este "persoana pregatita si potrivita pentru a conduce o companie internationala majora".

Grupul media condus de Rupert Murdoch include branduri media precum cotidianul The Sun, The Wall Street Journal, The New York Post, Daily Telegraph, editura Harper Collins Publishers, Dow Jones, FOX Broadcasting Company, studiourile de film Twentieth Century Fox .

Murdoch si fiul acestuia James Murdoch (fostul sef al operatiunilor britanice ale News Corp) au fost audiati de Comisia de Cultura, Media si Sport din Parlamentul britanic timp de cateva luni dupa ce a iesit la iveala ca jurnalistii de la News of the World (editia de duminica a tabloidului The Sun) ascultau ilegal telefoanele celor despre care scriau in cautare de subiecte.

News of the World, care vindea in jur de 2,6 milioane de copii per editie, a fost inchis in iulie anul trecut , publicatia fiind inlocuita din februarie cu The Sun of Sunday.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri