Aflate sub o presiune economica dura, redactiile au fost tot mai dispuse la compromisuri, cu consecinte grave asupra continutului editorial, aflat intr-o continua si accentuata degradare, conform raportului FreeEX - Libertatea Presei in Romaniei pe 2011, realizat de ActiveWatch Agentia de Monitorizare a Presei.

„Agravarea conditiilor economice din piata de media a adus cu sine fenomene specifice - publicatii inchise, disponibilizari, reduceri salariale, conflicte de munca. Fragilitatea economica a industriei a vulnerabilizat si mai mult redactiile. Aflate sub o presiune economica dura, acestea au fost tot mai dispuse la compromisuri, cu consecinte grave asupra continutului editorial, aflat intr-o continua si accentuata degradare. Calitatea actului de management a lasat de dorit, managerii de presa nereusind sa gaseasca solutii economice de redresare atunci cand incasarile din publicitate au scazut, iar investitiile patronilor au secat”, afirma oficialii ActiveWatch.

In acest context, solutiile gasite de manageri au presupus sacrificarea actului jurnalistic, fie in favoarea clientilor de publicitate, fie in favoarea finantatorilor sau sponsorilor ale caror interese economice sau politice s-au impus in fata celor profesionale.

Citeste intregul raport FreeEX - Libertatea Presei in Romaniei pe 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri