Aproape toate publicatiile din SUA scriu pe prima pagina despre caderea puternica a actiunilor Facebook pe Nasdaq, compania diminuandu-si capitalizarea cu pana la 14% in cea de-a doua sedinta de tranzactionare. Printre publicatiile care scriu despre compania lui Mark Zuckerberg se numara TMZ, CNN sau Gizmodo, conform Business Insider.

Reteaua de socializare Facebook, care s-a listat pe Nasdaq saptamana trecuta, a scazut puternic in a doua sedinta de trazactionare, pretul unei actiuni a companiei americane scazand cu 14 % fata de pretul de listare de 38 de dolari pana la 33 de dolari, conform Bloomberg.

In a doua sedinta, tranzactionare unei actiuni Facebook a inceput de la 36,5 dolari, dupa ce compania a inchis prima sedinta, cea din 18 mai, la un pret de 38,2 dolari, mai mult cu 0,6% fata de pretul de listare. Unii comentatori acuza de mult timp ca valoarea de piata vehiculata pentru Facebook, de peste 100 miliarde dolari, care a devenit realitate odata cu listarea de vineri, este mult prea ridicata pentru o companie cu venituri de 3,7 miliarde dolari si profit de un miliard dolari anul trecut. Capitalizarea Facebook este mai ridicata decat valoarea cumulata a gigantilor HP si Dell.

Vezi mai jos cateva exemple despre cum au tratat jurnalistii americani scaderea actiunilor Facebook pe bursa.

Site-ul TMZ a devenit foarte cunoscut in 2009, cand a fost prima sursa media care a publicat stirea potrivit careia megastarul Michael Jackson a murit. Faptul ca TMZ scrie despre caderea Facebook pe Nasdaq este neobisnuit avand in vedere ca site-ul este unul de mondenitati. De altfel, TMZ a scris mai mult despre evolutia Facebook pe bursa decat de casatoria lui Mark Zuckerberg, fondatorul retelei, care a avut loc in acest weekend.

CITESTE si Pentru a avea succes pe Wall Street, Facebook trebuie sa-i convinga pe publicitarii de pe Madison Avenue

CNN


Gizmodo- un site dedicat gadgeturilor aloca, de asemenea, un spatiu mare evolutiei Facebook pe bursa

Huffington PostTe-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Facebook va primi o amenda de 5 miliarde de dolari in SUA