Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a blocat in totalitate conturile Televiziunii Romane din cauza datoriilor de 272,7 milioane de lei (61,3 mil. euro) acumulate din 2005 pana la finalul lui 2011 catre bugetul de stat, a anuntat institutia.

“In aceste conditii, conducerea televiziunii publice atrage atentia opiniei publice ca masura dispusa duce la blocarea activitatii TVR in timpul campaniei electorale, ceea ce poate aduce prejudicii procesului democratic. In perioada urmatoare, conducerea TVR va identifica solutii pentru deblocarea situatiei”, afirma oficialii televiziune publice.

Conducerea TVR se plange ca taxa TV, principala sursa de venituri a televiziunii publice, nu a fost indexata la inflatie in ultimii zece ani si este cea mai mica din Europa.

“In ultimii doi ani, conducerea televiziunii publice a facut cunoscute sursele de deficit si pasii pentru redresarea financiara a institutiei atat presei, cat si intregii clase politice. Acestea pot fi consultate in rapoartele de activitate ale TVR pe 2010 si 2011, pe site-ul televiziunii. Potrivit legislatiei in vigoare, in conditiile actuale, TVR nu poate efectua decat platile aferente drepturilor salariale si datoriilor catre stat”, adauga oficialii institutiei.

In 2010 Societarea Romana de Televiziune a avut o cifra de afaceri de 126,3 milioane de euro si pierderi nete de 38,4 milioane de euro. Pe de alta parte, compania avea in jur de 3.150 de angajati. Tot in 2010, SRTV ajunsese la datorii totale de 85,7 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.

Decizia ANAF vine dupa ce in decembrie anul trecut Ssenatorul PSD Olguta Vasilescu scria pe blogul personal ca Televiziunea Romana are datorii de aproximativ 100 de milioane de euro si ca vrea sa sesizeze Curtea de Conturi.

Citeste si: Olguta Vasilescu: TVR a ajuns la datorii de 100 mil. euro. Voi sesiza Curtea de Conturi


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Cimentarea copacilor duce, "surprinzator", la primele incidente