Trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei la Eurovision, a trecut cu succes de prima semifinala, tara noastra fiind prima tara anuntata de prezentatori drept calificata in finala competitiei.

Insa Elena, solista trupei Mandinga, s-a confruntat cu cateva probleme tehnice grave in timp ce a trebuit sa cante piesa “Zaleilah”. Dupa primele acorduri, monitorizarea din casca, in care artista auzea atat vocile colegilor cat si negativul piesei, a disparut integral, astfel incat Elena a cantat intreaga piesa doar pe intoarcerea sunetului din sala, conform reprezentantilor Eurovision.

“A fost foarte dificil sa cant fara sa aud nimic. Ma bucur ca am reusit sa nu va dezamagesc si sa cant impreuna cu ceilalti colegi Zaleilah pana la capat, iar interpretarea noastra sa primeasca atatea voturi din partea telespectatorilor”, a precizat artista.

In timpul showului, in centrul de presa de la Baku Crystal Hall prestatia Romaniei a fost aplaudata de jurnalisti iar cativa dintre ei au inceput sa danseze si cante pe Zaleilah.

“Imediat dupa ce a coborat de pe scena, Elena a venit plangand in Camera Verde. Am imbratisat-o si mai ales am felicitat-o pentru ca intr-o asemena situatie dificila s-a comportat ca o adevarata profesionista. Imediat dupa aceea am vorbit cu responsabilii EBU de organizarea Eurovision pentru a afla cum a fost posibila o asemenea problema tehnica in semifinala. Organizatorii si-au recunoscut vina si ne-au felicitat pentru taria si profesionalismul Elenei si al trupei Mandinga din timpul showului live. Ne-au asigurat ca a fost un incident neplacut, pe care il regreta si care nu trebuie sa dezvolte in noi o teorie a conspiratiei. Organizatorii ne-au asigurat ca in finala totul va fi perfect pentru Romania”, declara Dan Manoliu, seful delegatiei Romaniei la Eurovision.

Mandinga va canta sambata in Finala Eurovision Song Contest 2012, cu numarul 14. Ordinea de intrare in concurs a fost decisa printr-o tragere la sorti organizata in conferinta de presa care a urmat semifinalei de marti.

Finala Eurovision care anul acesta are loc in Azerbaidjan va fi transmisa in direct la TVR 1, TVR International si TVR HD incepand cu ora 22:00.

Sursa foto: Eurovision


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Cerbul de Aur 2019: 71 de artisti s-au inscris in selectie