Saptamanalul britanic The Economist, una dintre cele mai influente publicatii la nivel mondial, a publicat un articol despre problemele cu plagiatul ale premierului Victor Ponta al carui titlu este „My name is Paste. Copy Paste”.

Citeste mai jos o parte din articolul publicat in The Economist.

„Conform oamenilor fideli din partid, prim-ministrul Victor Ponta este o companie selecta. Ministrul de Interne, Ioan Rus, a pretins vinerea trecuta ca <<inca de la Platon si Aristotel, toata lumea care a scris o teza de doctorat in filosofie, stiinte sociale, a plagiat>>. In ciuda confuziei pe care o poate produce declaratia domnului Rus, este, de asemenea, un indiciu ca in ciuda incercarilor energice de a opri scandalul de plagiat, primul-ministru in varsta de 39 de ani s-ar putea indrepta catre cimitirul care contine deja cadavrele fostului ministru german al apararii Theodor zu Guttenberg si presedintele tarii vecine Ungaria, Pál Schmitt.

Intr-un interviu din El Pais de saptamana trecuta, domnul Ponta a promis sa demisioneze daca se va dovedi ca teza sa de doctorat despre Curtea Penala Internationala este un plagiat. A facut aceste declaratii inainte de decizia Consiliului National de Etica care a hotarat ca 85 de pagini din cele 307 din lucrarea premierului au fost plagiate <<in stil copy-paste>>.

Ca o ironie a sortii, profesorul care a coordonat lucra lui Ponta este nimeni altul decat mentorul sau politic, fostul prim-ministru al Romaniei, Adrian Nastase, primul oficial de rang inalt care este trimis in spatele gratiilor pentru coruptie”

Cititi intregul articol in The Economist.

Sursa foto: The Economist


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Media & Pub »


Comunicate de pres─â

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Global Records aloc─â 125.000 de euro pentru lupta contra COVID-19
Setari Cookie-uri