DC Communication, una dintre cele mai mari agentii de relatii publice de pe piata locala, a avut in primul semestru afaceri in jurul a 650.000 de euro, in crestere cu 10% fata de anul trecut, a declarat pentru wall-street.ro, Crenguta Rosu, managing partner al companiei.
"Am evoluat in linie cu parametrii anului trecut si cu prognozele noastre. Nu ne-am asteptat la cresteri mari din cauza incertitudinilor din mediul economic general, ne-am straduit sa mentinem constant nivelul de proiecte active, in ciuda lipsei de predictibilitate care caracterizeaza industria in ultimii ani. Am continuat sa propunem proiecte integrate, care sa se adreseze coordonat diferitelor categorii de public si, in acelasi timp, sa includa medii online si offline, idei noi si altfel", explica Crenguta Rosu.

Printre clientii cu care agentia a inceput sa lucreze din acest an se numara compania de consultanta Ernst & Young, Niculeasa Tax & Regulatory, Greenlight Invest, City of London, Austral si Vola.ro.

Aceste conturi s-au adaugat portofoliului de cateva zeci de clienti ai companiei, printre care Raiffeisen Bank, Teva Romania, Western Union, Nokia, Ernst & Young, Romtelecom, Reprezentanta Comisiei Europene - Centrul de informare si administrarea paginii web, Centrul National de Dezvoltare Durabila, Dell, Patzaikin/ Rowmania, Air France-KLM, Greenlight Invest- Libertatea Cluj, Festivalul Filmului European, Reckitt-Benckiser si Elefant.ro.

DC Communication are 30 de angajati, iar in prezent nu exista planuri pentru alte recrutari.

"In privinta cifrei de afaceri lucram pe un scenariu de stabilitate sau in usoara crestere, de aproximativ 10%, fata de anul trecut. Continuam un control riguros al costurilor si o crestere a eficientei proceselor. Continuam programele de pregatire interna. Ne-am implicat in proiecte mai multe pentru a mentine in echilibru nivelul de incarcare al echipelor", mai spune managerul agentiei care anul trecut a avut o cifra de afaceri de circa 1,6 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 30% fata de 2010.

Pe de alta parte, compania de relatii publice a inregistrat anul trecut un profit net in jurul a 250.000 de euro, comparativ cu aproximativ 106.000 de euro in 2010.

DC Communication este o agentie fondata in 1995 de catre Crenguta Rosu si Teodor Frolu, fiind astfel unul dintre pionierii pietei locale de PR.

Piata locala de PR este estimata la circa 25 de milioane de euro anul acesta, iar printre principalii competitori ai DC Communication se numara Nicola Porter Novelli, Ogilvy PR, McCann PR, Graffiti Public Relations, Grayling, GolinHarris sau BDR Associates.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri