Artisti din domenii precum literatura, pictura, arta manuala sau teatru, se pot inscrie pana la data de 15 august la www.artapentruviata.ro pentru a propune proiecte care sa ajute pacientii din cinci spitale prin beneficiile artei.

Campania de CSR a fost lansata de catre Saatchi & Saatchi PR impreuna cu compania farmaceutica Servier Pharma.

Programul “Arta pentru viata” se desfasoara in trei etape: concursul de proiecte de terapie prin arta deschis artistilor, selectia proiectelor si implementarea lor in spitalele partenere.

Cinci proiecte castigatoare vor fi selectate, urmand ca acestea sa fie implementate in spitale intre 1 septembrie - 1 octombrie. Finantarea alocata fiecarui proiect selectat este de 3000 de euro.

Juriul este compus din: Catalin Stefanescu, prezentator al emisiunii Garantat 100% de pe TVR 1, Horea Murgu - profesor UNATC si coach, Irina Stefanescu - fondator al Centrului de Sociodrama din Romania si dr. Ciprian Bacila - medic psihiatru in cadrul Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, initiator al unui proiect de terapie prin arta.

Acestia vor evalua proiectele inscrise tinand cont de beneficiul pe care acestea il ofera pacientilor, de adaptarea ideii artistice la mediul din spitale si de relevanta proiectului propus pentru fiecare dintre spitale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
IAA Creativity4Better revine cu a treia editie: primii speakeri