Orasul Arad este impanzit de reclame de tip outdoor, iar ziarele si revistele par sa contina mai multa publicitate decat continut, spune despre cat de deschisi sunt catre publicitate clientii din orasul de pe Mures, Calin Coman, managing partner si fondator al Handsome Advertising, cea mai mare agentie din oras, cu afaceri estimate la circa 250.000 de euro anul acesta.

Compania a fost fondata in 2002 de catre Calin Coman (36 de ani), acesta fiind in prezent managing partner, dar si director de strategie.

In 2007, antreprenorul a vandut jumatate din business catre Michael Bulzan, un om de afaceri din zona de vest a Romaniei care mai detine si Grup West.

Handsome Advertising are zece angajati si aproximativ 30 de clienti, printre care compania de transport rutier Edy International Spedition. De asemenea, a mai lucrat cu centrele comerciale Armonia Shopping Center, Atrium Mall si Arad Galleria Mall.

„Situatia financiara globala din ultimii ani a afectat toate industriile, iar publicitatea nu a scapat de aceasta napasta. Clientii, in comparatie cu acum trei, patru ani, au redus drastic bugetele de marketing si advertising, astfel ca in cea mai mare parte lupta se da in pret. Din acest punct de vedere, concurenta este acerba. Inclusiv producatorii -tipografiile, firmele de productie publicitara si-au dezvoltat departamente in-house de design, care intra in competitie cu noi”, spune Calin Coman.

Pe de alta parte, el adauga ca firmele din Arad sunt tot mai deschise catre servicii de publicitate.

„Avand in vedere ca in 2002 in Arad nu exista nicio agentie de publicitate, iar acum in oras se fac BTL-uri cu o frecventa ridicata, orasul este impanzit de outdoor-uri, ziarele si revistele par sa contina mai multe ad-uri decat continut, in fiecare zi cand vin la birou sunt oprit de o domnisoara care imi ofera un pliant cu o noua promotie, as putea spune ca piata din Arad este extrem de deschisa pentru publicitate”.

wall-street.ro va publica in zilele urmatoare intregul interviu cu Calin Coman.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Diaspora se intoarce acasa: ore de asteptare la iesirea din tara