Conducerea PDL a stabilit propunerile de candidati pentru Consiliul de Administratie al TVR, acestia fiind Radu Carp, Ada Mesesan si Ioan Stanomir, a anuntat, luni, prim-vicepresedintele partidului Cezar Preda, relateaza Mediafax.
El a spus ca PDL considera ca are dreptul la trei locuri in Consiliul de Administratie al TVR, aratand ca potrivit algoritmului din 2008 democrat-liberalii aveau un coeficient de 2,84.

"Initial am avut trei locuri si speram sa le obtinem pe toate trei", a adaugat Preda.

Actualul Consiliu de Administratie al Societatii Romana de Televiziune va fi desfiintat, dupa ce Curtea Constitutionala a admis, in 26 septembrie, sesizarea PDL in cazul hotararii Parlamentului din 26 iunie de numire a noii conduceri a TVR, in care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL.

Partidul Democrat Liberal a contestat la Curtea Constitutionala hotararea Parlamentului privind noul Consiliu de Administratie al SRTV, in care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL, sustinand ca decizia "nu corespunde algoritmului politic".

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, declara in iunie ca, potrivit algoritmului calculat la numarul de parlamentari, PDL ar fi trebuit sa primeasca in noul CA al SRTV aproape trei locuri, mai precis 2,87, UDMR un loc, UNPR ar fi primit de la PDL un loc, PSD trei locuri, iar PNL doua locuri.

In 25 iunie, majoritatea liderilor de grupuri parlamentare au stabilit ca in CA al SRTV vor fi cate trei reprezentanti de la PSD si PNL si cate unul de la UDMR si UNPR.

In 26 iunie, Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a aprobat validarea noilor membri ai Consiliului de Administratie al TVR.

Cei 13 membri titulari propusi pentru Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane sunt: Anne Juganaru, Claudiu Brinzan si Cristian Nitulescu (PSD), Claudiu Saftoiu, Lucia Hossu Longin si Irina Radu (PNL), Nicoleta Nicolicea (UNPR), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Raico Cornea (Minoritati), Romina Surugiu (Presedintie), Gabriel Tufeanu (Guvern), Valentin Nicolau si Sorin Burtea (angajatii TVR).

Membrii supleanti propusi sunt: Luminita Violeta Ristea, Mihai Cernea si Vasile Arhire (PSD), Dida Dragan, Daniela Barsan si Cristina Iancu (PNL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghita-Jalica (Minoritati), Marius Oblu (Guvern), Mihai Radulescu si Ioana Catalina Popescu (angajatii TVR).

Consiliul de Administratie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Presedintele Consiliului de Administratie este numit de catre Parlament, pe o perioada de 4 ani.

Conform Legii 41/1994, listele de candidati se inainteaza Birourilor Permanente ale celor doua Camere. Astfel, grupurile parlamentare din cele doua Camere inainteaza propuneri pentru opt locuri, presedintele Romaniei pentru un loc, Guvernul pentru un loc, personalul de specialitate desemneaza, prin vot secret, candidati pentru doua locuri, grupurile parlamentare ale minoritatilor nationale, pentru un loc.

Valentin Nicolau si Sorin Burtea au fost alesi reprezentanti ai salariatilor Televiziunii Romane in Consiliul de Administratie, in urma scrutinului desfasurat in 21 iunie, potrivit unui comunicat remis Medifax de reprezentantii TVR.

Pe de alta parte, Mihai Radulescu si Ioana Popescu au fost desemnati membri supleanti ai lui Valentin Nicolau si Sorin Burtea in CA al TVR, conform rezultatelor alegerilor.

Televiziunea Romana a organizat alegeri interne pentru desemnarea reprezentantilor salariatilor in Consiliul de Administratie in urma hotararii Comitetul Director din 14 iunie. Decizia a fost luata ca urmare a respingerii de catre Parlament a Raportului de activitate si a contului de executie bugetara ale TVR pe 2011 si demiterea Consiliului de Administratie, in frunte cu Alexandru Lazescu, presedintele-director general al Televiziunii Romane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri