Claudiu Saftoiu, directorul general SRTv, spune ca reformarea TVR este un proces contra cronometru, revenirea la momentul zero al elaborarii documentelor de redresare insemnand dinamitarea eforturilor de renegociere pentru esalonarea datoriilor uriase pe care televiziunea le are, scrie Mediafax.
Saftoiu spune ca fara reforma, Societatea Romana de Televiziune (SRTv) risca sa intre "in colaps", iar orice amanare a reformei TVR "poate pune in pericol accesul publicului la informare".

Reactia lui Claudiu Saftoiu vine in contextul in care, vineri, SPUS TV - Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV (sindicatul reprezentativ din SRTv, n.r.) i-a cerut directorului general al Televiziunii Romane sa ia de urgenta masurile necesare pentru modificarea grilelor de programe ale televiziunii publice, astfel incat angajatii sa isi poata relua activitatea.

Societatea Romana de Televiziune este in prezent in plin proces de restructurare.

Fostul Consiliul de Administratie al SRTv a aprobat, pe 28 septembrie, noua schema organizationala a Televiziunii Romane, care prevede desfiintarea a 872 de posturi, in institutie urmand sa ramana in urma concedierilor colective 2.395 de angajati.

TVR are o pierdere cumulata de 145,6 milioane de euro, iar perioada necesara pentru a plati aceasta datorie este estimata la 7,5 ani.

Conducerea TVR a trebuit sa elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Romane, cu reduceri economice, de personal si plata datoriilor fiscale in sase luni.

Pe 10 august, fostul CA al TVR a adoptat raportul grupului de lucru care sta la baza Programului de redresare economica a Televiziunii Romane, care a prevazut ca TVR Info si TVR Cultural trebuie sa isi inceteze emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluata de TVR 2 (care se va redenumi TVR 2 Cultural) si de TVR 3.

TVR Info si-a suspendat emisia pe 15 august, la ora 23.59, in timp ce TVR Cultural si-a suspendat emisia pe 15 septembrie, de la ora 23.59.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri