Coca-Cola, Heineken si Vodafone aduc aproximativ 70% din cifra de afaceri a UM (cunoscuta pe piata locala ca Universal McCann), agentia de media a grupului de comunicare McCann WorldGroup Romania, a declarat pentru wall-street.ro, Mihai Trandafir, directorul general al companiei.
Universal McCann lucreaza pentru 44 de clienti, iar anul acesta isi va majora cifra de afaceri cu aproximativ 15-20% comparativ cu 2011.

Businessul agentiei de media UM si al celei de creatie McCann Erickson este inregistrat pe aceeasi companie, adica BV McCann Erickson, agentie care anul trecut a avut afaceru de 47,6 milioane de euro. Astfel, nu exista date oficiale despre cifra de afaceri si profitul inregistrat cu exactitate de agentia de media condusa de Mihai Trandafir.

„Noi am crescut in ultimii doi ani, iar avansul vine din new business. Anul acesta vom creste cu 15-20% pentru ca vom culege roadele a ceea ce am castigat in 2011, cand nu am pierdut niciun pitch mare. Iar un client mare nu este neaparat unul de volum, ci unul care are potential in categoria lui. De asemenea, un client mare poate sa fie o companie care are in portofoliu branduri mari. De exemplu, majoritatea clientilor din top 10 advertiseri au bugete mari per total, dar sunt fragmentate pe branduri. Singura diferenta vine din telecom, unde companiile sunt monobrand”, spune Trandafir.

Printre clientii castigati de UM in ultimii doi ani se numara Heineken, Friesland, Rompetrol, Vodafone sau Teamnet.

Managerul UM adauga ca doua domenii care au crescut anul acesta in ceea ce priveste investitiile in media sunt cele de retail si bere.

Citeste mai multe in articolul: Mihai Trandafir, Universal McCann: Crestem cu 15-20% anul acesta

UM face parte din McCann WorldGroup Romania, grup de comunicare care anul trecut a avut afaceri de aproximativ 55,5 milioane de euro si un profit net de 2,3 milioane de euro.

Grupul condus de antreprenorul Bogdan Enoiu este format din companiile B.V McCann Erickson (business in care sunt incluse agentia de creatie McCann Erickson si cea de media UM), McCann PR (agentie de relatii publice), MRM Partneri (comunicare digitala si marketing direct) si Momentum EMC (organizare de evenimente).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri