Studiourile Disney au achizitionat compania de productie Lucasfilm si franciza "Razboiul stelelor" - una dintre cele mai de succes francize din istoria cinematografiei - si a anuntat, la scurt timp dupa incheierea tranzactiei ca va lansa un al saptelea film din aceasta serie, in 2015, potrivit AFP, citat de Mediafax.
Reprezentantii studiourilor Disney au anuntat, marti, ca vor cumpara compania de productie cinematografica infiintata de George Lucas, creatorul francizei "Razboiul stelelor", pentru suma de 4,05 miliarde de dolari.

"Aceasta tranzactie combina un portofoliu de continuturi de clasa mondiala, ce include «Razboiul stelelor», una dintre cele mai mari francize de divertisment familial din toate timpurile, cu creativitatea unica a grupului Disney, pe mai multe platforme", a declarat intr-un comunicat de presa patronul grupului Disney, Robert Iger.

Trecerea companiei Lucasfilm in subordinea grupului Disney marcheaza totodata retragerea lui George Lucas, in varsta de 68 de ani, de la conducerea companiei pe care a creat-o in 1971. Mana lui dreapta, Kathleen Kennedy, o producatoare cu care colaboreaza de mult timp si regizorul Steven Spielberg, va prelua presedintia Lucasfilm, care va deveni una dintre diviziile de la Walt Disney Company.

"A venit vremea pentru mine sa predau «Razboiul stelelor» unei noi generatii de regizori. Intotdeauna am crezut ca «Razboiul stelelor» va trai mai mult decat mine si cred ca a fost important pentru mine sa fac aceasta tranzitie in timpul vietii mele", a declarat George Lucas.

Odata cu franciza "Razboiul stelelor", ale carei sase filme au generat incasari de peste 4,4 miliarde de dolari pe plan mondial, grupul Disney a achizitionat una dintre cele mai puternice marci din cinematografie, profitabila pe toate suporturile, conform strategiei grupului: cinema, televiziune, media interactive, parcuri tematice, fara a uita nici produsele derivate (sepci, tricouri, insigne, brelcuri, etc.) - George Lucas a fost unul dintre "pionierii" acestor produse in Statele Unite.

Totodata, Disney a anuntat, odata cu achizitionarea companiei Lucasfilm, ca va lansa un al saptelea film din aceasta serie in 2015, ce va fi urmat de alte doua productii, la un interval de "doi sau trei ani" intre ele.

Niciun detaliu nu a fost dezvaluit despre identitatea regizorului noului film, nici despre actorii din distributie, insa Disney a precizat ca George Lucas va fi implicat in productie, in calitate de "consultat creativ".

Odata cu Lucasfilm, Disney a achizitionat si franciza "Indiana Jones" si unul dintre liderii mondiali in efecte speciale si in postproductie, care a lucrat la fracize si filme de succes, precum "Piratii din Caraibe", "Star Trek", "Deasupra tuturor", "Avatar" si "Avengers".

Disney si Lucasfilm aveau deja stabilite anumite legaturi financiare, prin parcurile tematice lansate de uriasul grup american, care adapostesc tot felul de atractii - printre cele mai apreciate fiind parcurile inspirate din francizele "Razboiul stelelor" si "Indiana Jones".

Achizitionarea companiei Lucasfilm marcheaza pentru Disney continuitatea unei politici foarte agresive in domeniul achizitionarii de continuturi, ilustrata in ultimii ani prin achizitionarile succesive a companiei Pixar (specializata in filmele de animatie) si a diviziei de super-eroi ai grupului Marvel (Iron Man, Captain America, Thor...), surse inepuizabile de filme, seriale televizate, jocuri video si produse derivate.

Aceste investitii s-au dovedit extrem de rentabile pentru grupul Disney. Doar in cinematografie, filmul "Povestea jucariilor 3", produs de Pixar in 2010, si "Avengers" inspirat de eroii grupului Marvel, lansat in 2012, au generat incasari de 1,06 miliarde de dolari respectiv 1,5 miliarde de dolari pe plan mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri