La inceputul lunii februarie, am decis sa intindem o mana de ajutor membrilor Special Olympics respectiv, copiilor cu dizabilitati mentale, dar cu o vointa fantastica de a intra in competitie si de a se numara si ei printre campioni. Astfel, am incheiat un contract de parteneriat si am dat mana cu Cristian Ispas, Directorul National Special Olympics Romania, asigurandu-l de tot sprijinul nostru. Le-am spus ca implicarea noastra este benevola, si suntem incantati ca putem sa contribuim la implemantarea unui proiect atat de generos si cu implicatii sociale profunde.

Ce este Special Olympics?

Special Olympics deruleaza cel mai amplu program de antrenament si competitii sportive pe parcursul anului pentru persoane cu dizabilitati intelectuale, oferindu-le acestora oportunitati constante de a-si dezvolta conditia fizica si de a-si demonstra curajul si bucuria. Fundatia Special Olympics Romania a fost infiintata in 2003 si este sustinuta de Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin intermediul Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID)

Cum ne-am implicat?

First One Communication a realizat o strategie de comunicare plecand de la nevoia de integrare sociala a acestor persoane extrem de ambitioase. Ca termenii predefiniti ai demersului nostru de implementare a unei strategii, care sa conduca la cresterea gradului de vizibilitate si chiar la implicarea altor organisme in sprijinirea lor, am avut o lista cu evenimente competitionale la care vor participa sportivii Special Olympics in acest an.

Primul eveniment din aceasta lista a fost Saptamana Fotbalului European, un turneu national de fotbal, la care au participat peste 1000 de sportivi cu si fara dizabilitati din intreaga tara. Finala turneului a fost la Bucuresti, in data de 3 mai, 2006, la Baza sportiva Dinu Pescariu.

Tehnicile de comunicare utilizate au fost bazate pe experienta Special Olympics si din alte tari cum ar fi Marea Britanie, Statele Unite, dar am folosit si alte tehnici moderne care sa raspunda nevoilor curente de informare. Am obtinut sprijinul catorva televiziuni, care, in perioada premergatoare evenimentului de pe data de 3 mai, ne-au ajutat sa-l promovam in cadrul unor emisiuni gen magazin sau cu profil social- Televiziunea Romana, Antena 1, B1TV si National TV.

Am obtinut si sustinerea catorva personalitati din lumea sportului cum ar fi: Nadia Comaneci, Presedinte de onoare al Special Olympics Romania, Cristian Topescu, membru in Comitetul Director Special Olympics, Florin Prunea, Director, FRF, Miodrag Belodedici, Daniel Prodan, Jean Vladoiu si Florin Constantinovici.

Nadia Comaneci, Presedintele de onoare al Special Olympics Romania a sustinut acest proiect pe toata perioada desfasurarii lui. Experienta mea alaturi de Special Olympics a inceput in 1991 si continua cu succes. Sunt foarte mandra de cum evolueaza miscarea Special Olympics in Romania si trebuie sa marturisesc ca intreaga lume o priveste drept model.

Bucuresti, 3 mai, Baza Sportiva Tenis Club Dinu Pescariu:
Peste 200 de membri Special Olympics din intreaga tara, finalisti ai turneului Saptamana Fotbalului European, au intrat in ultima etapa competitionala. In cadrul evenimentului, pe langa competitiile sportive, au fost organizate si programe pentru ingrijirea sanatatii sportivilor Special Olympics, FUNfitness si Special Smiles. Punctul de atractie pentru cei prezenti a fost meciul de fotbal unificat in care fostii componenti ai echipei nationale de fotbal, respectiv Florin Prunea Miodrag Belodedici, Daniel Prodan, Jean Vladoiu si Florin Constantinovici au jucat alaturi de membrii Special Olympics.

La final, Florin Prunea, a acceptat provocarea de a fi portarul intregii echipe Special Olympics, iar copiii au fost bucurosi ca au avut sansa sa faca fotografii si sa ia autografe de la marii campioni. Festivitatea de premiere a intarit faptul ca, indiferent de locul ocupat, toata lumea a castigat. Toti au primit medalii, mingi si echipamente sportive.

Nu este primul proiect de acest fel pe care il derulam pentru organizatii non-guvernamentale, dar experienta lucrului cu acesti copii ne-a dat sentimentul ca am contribuit si noi la realizarea unui vis frumos pentru ei - acela de a fi campion.

Echipa First One Communication in acest proiect:
Virgil Munteanu - Project Manager
Elena Badea PR Representative
Anca Patrascu Event Coordinator
Iuliana Anghel Head of Copywriter
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri