HBO a incheiat un acord cu RCS&RDS, pentru Romania si Ungaria, in baza caruia canalele HBO vor fi disponibile in continuare pentru abonatii companiei de telecomunicatii, atat in cablu, cat si pe platforma de satelit Digi.
"Suntem incantati ca am incheiat un acord cu RCS&RDS atat pentru Romania, cat si pentru Ungaria. Canalele HBO vor fi disponibile in continuare pentru abonatii RCS&RDS in cablu si DTH (Direct-to-Home, n.r.)", a declarat, potrivit Mediafax, Carmen Harabagiu, Country Manager HBO Romania.

Noul acord a fost semnat in conditiile in care actualul contract de retransmisie a canalelor HBO pe retelele RCS&RDS, in cablu si DTH (platforma de satelit Digi), urma sa expire pe 31 decembrie 2012.

Carmen Harabagiu nu a precizat pentru ce perioada a fost semnat noul acord intre HBO si RCS&RDS.

Totusi, potrivit unor comunicate de presa publicate pe site-ul digi.hu (Digi este operatorul de cablu si DTH din Ungaria detinut de compania de telecomunicatii romaneasca RCS&RDS), acordul pentru difuzarea canalelor HBO pe reteaua de cablu a RCS din Ungaria a fost semnat pentru o perioada de trei ani, pana la 31 decembrie 2015, in timp ce acordul pentru difuzarea canalelor HBO pe platforma de satelit a RCS a fost semnat pentru o perioada de doi ani, pana la 31 decembrie 2014.

In aceste conditii, este de asteptat ca aceleasi termene sa fi fost agreate de HBO si RCS&RDS si pentru Romania.

Pe 5 decembrie, presa maghiara scria ca televiziunile HBO ar putea disparea din grilele Digi in Ungaria din ianuarie 2013. A doua zi, insa, pe 6 decembrie, pe site-ul www.digi.hu a fost postat un comunicat de presa potrivit caruia RCS si HBO au incheiat un acord pentru difuzarea canalelor HBO pe retelele de cablu din Ungaria ale operatorului de telecomunicatii. Acest comunicat a fost urmat de un altul, postat pe site-ul www.digi.hu pe 19 decembrie, potrivit caruia RCS si HBO au semnat un acord si pentru difuzarea canalelor HBO pe platforma de satelit a operatorului de telecomunicatii.

Temerile privind o eventuala scoatere a canalelor HBO din grilele RCS&RDS din Romania si Ungaria vin in contextul in care, la sfarsitul lunii noiembrie, RCS a scos din grilele sale toate televiziunile din portofoliul Discovery.

Pe de alta parte, RCS&RDS si-a lansat in ultimii ani propriile televiziuni, printre care si posturile de filme Digi Film.

HBO (Home Box Office) s-a lansat in Europa Centrala (CE) in 1991. HBO Romania s-a lansat in 1997 ca primul canal pay-TV din Romania, cu subtitrare integrala in limba romana. HBO CE difuzeaza programe de televiziune premium si in grilele de baza in 14 tari din regiune: Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croatia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia si Bosnia. Home Box Office Inc. este detinut de compania Time Warner.

RCS&RDS este unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii din sud-estul Europei, cu servicii furnizate in Romania, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Croatia, Serbia, Spania si Italia. In ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania mai detine televiziunea de stiri Digi 24 HD, televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport si televiziunile de documentare DigiWorld, DigiLife si Digi Animal World. De asemenea, RCS&RDS este actionar la Music Channel, H!T Music Channel si UTV.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri