Stirile negative primesc mai mult spatiu editorial decat cele pozitive, iar continuarea acestor tendinte nu va face nimic altceva decat sa duca lumea spre o directie sumbra, negativa, a avertizat Papa Benedict al XVI-lea in timpul traditionalei slujbe de Anul Nou.
Suveranul de la Vatican, in varsta de 85 de ani, se afla la cea de-a opta slujba de Anul Nou de cand a fost pontificat si a oficiat Vecernia si liturghia "Te Deum" din Basilica Sfantul Petru, ceremonii in cadrul carora a facut si un apel la moderarea si chiar diminuarea informatiilor negative din media, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

"Raul face mai mult zgomot decat binele: o crima cu sange rece, violenta raspandita pe scara larga, nedreptatile grave, toate acestea se transforma in subiecte de stiri; de cealalta parte, insa, dovezile de dragoste si de ajutor uman raman in umbra", a spus Papa Benedict miilor de credinciosi care au venit sa asiste la ceremonia religioasa.

"Daca vrem sa intelegem lumea si viata, nu trebuie doar sa ne oprim la stiri, ci sa fim capabili sa ne pastram linistea, sa meditam, sa ramanem calmi si sa reflectam adanc, trebuie sa invatam sa ne oprim si sa gandim", a mai spus acesta.

Suveranul Pontif s-a aratat sensibil la situatia din media actuale, in conditiile in care, in 2012 cand acesta a intreprins vizite in Cuba, Mexic si Liban, presa a acordat o mai mare importanta procesului de coruptie in care a fost implicat fostul sau majordom, decat respectivelor evenimente oficiale.

Papa Benedict al XVI-lea s-a adresat credinciosilor prin mesajul traditional de Anul Nou pe care l-a transmis de la Vatican pe 1 ianuarie, cand, in calendarul Bisericii Romano-Catolice, este marcata Ziua Mondiala a Pacii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri