HBO a fost dat in judecata de o fosta angajata a unei asociatii pentru protectia animalelor, care a acuzat conducerea acestui post de televiziune american ca a maltratat mai multi cai in timpul filmarilor de la serialul "Norocul/ Luck", anulat in martie 2012 la mijlocul celui de-al doilea sezon, scrie Mediafax.
Barbara Casey l-a dat in judecata si pe fostul ei angajator, The American Humane Association (AHA) - organizatia care trebuie sa se asigure ca animalele sunt bine tratate in timpul filmarilor -, pe care o acuza ca a ascuns tratamentul necorespunzator aplicat cailor folositi in acel serial de televiziune.

Intr-o plangere depusa luni la Curtea Superioara din Los Angeles, Barbara Casey, care reprezenta AHA pe platourile de filmare, afirma ca a fost concediata dupa ce le-a cerut superiorilor ei sa denunte conditiile de filmare necorespunzatoare, ce au dus la moartea a cel putin trei cai.

"AHA s-a inclinat in fata presiunii politice si a refuzat sa semnaleze autoritatilor comportamentul echipei de productie. AHA mi-a ordonat sa nu semnalez acele comportamente. AHA a facut in asa fel incat sa ascunda activitatile criminale ale echipei de productie", a declarat reclamanta in acea plangere.

In martie 2012, dupa moartea celui de-al treilea cal in timpul filmarilor, postul HBO a decis sa opreasca productia serialului "Luck", in care Dustin Hoffman interpreta rolul unui mafiot proaspat iesit din inchisoare care incerca sa preia controlul asupra unui hipodrom.

Potrivit plangerii depuse la tribunal, caii folositi in timpul filmarilor de la acest serial erau adeseori drogati cu medicamente, iar multi dintre ei erau bolnavi sau subponderali.

"Cei din echipa de productie au amestecat intentionat identitatile cailor, pentru ca politistii si reprezentantii organismelor pentru protectia animalelor sa nu le gaseasca dosarele medicale", afirma Barbara Casey.

Producatorii show-ului au recunoscut moartea a trei cai, insa Barbara Casey sustine ca un al patrulea cal a murit in pauza dintre filmari, in timpul sezonul de vara.

Intr-un comunicat oficial, postul HBO afirma ca a luat "toate precautiile necesare pentru ca animalele sa beneficieze de un tratament cat mai uman si sa fie tratate cu multa grija, depasind protocoalele si directivele impuse echipei de productie. Barbara Casey nu a fost angajata de HBO si orice intrebare legata de activitatea ei trebuie adresata AHA".

Barbara Casey a solicitat sa i se plateasca daune financiare, insa valoarea acestora nu a fost data publicitatii.

Serialul "Norocul/ Luck" a fost creat de David Milch, cunoscut si pentru productia "NYPD Blue". Primul episod al serialului a avut premiera in Statele Unite ale Americii pe 29 ianuarie 2012, fiind difuzat si pe HBO Romania pe 30 ianuarie.

Castigator a doua premii Oscar si nominalizat de sapte ori de Academia de film americana, Dustin Hoffman a jucat in "Luck" rolul unui afacerist, Ace Bernstein, implicat in lumea jocurilor de noroc. Eliberat din puscarie dupa trei ani, Ace isi propune sa transforme hipodromul Santa Anita intr-o afacere profitabila. Bernstein face echipa cu Gus Economou (Dennis Farina), vechiul sau asociat si, totodata, soferul sau, pentru a reveni in lumea curselor de cai. Hoffman a fost si producatorul serialului "Luck".

Sursa foto:
HBO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri