Avantul box office-ului din China a fost reconfirmat in 2012, anul in care s-a inregistrat o crestere cu 30% a vanzarilor de bilete in cinematografe fata de 2011, gratie careia aceasta tara a ocupat la sfarsitul anului trecut locul al doilea in box office-ul mondial, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Potrivit agentiei de presa China Noua, incasarile cinematografice au ajuns la peste 17 miliarde de yuani (2 miliarde de euro), iar China a ocupat astfel locul al doilea in box office-ul mondial, dupa Statele Unite ale Americii.

Pentru prima data in ultimii zece ani, filmele de import au reprezentat partea majoritara (51,5%) din incasari, in conditiile in care China isi protejeaza industria cinematografica nationala prin limitarea draconica a numarului de filme straine distribuite pe teritoriul ei.

Cea de-a saptea arta se afla in plina efervescenta in China, oferind perspectivele cele mai promitatoare dintre toate pietele de film din lume. Numarul de cinematografe din China este in plin avant, sustinut de cresterea rapida a clasei de mijloc, ai carei reprezentanti adora sa mearga in weekend sa vada filme in multiplexurile amenajate in noile centre comerciale.

In 2012, doar 34 de filme straine au fost acceptate in China de regimul de la Beijing. Majoritatea au fost superproductii realizate la Hollywood.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Revolut le face competitie brokerilor romani care vand bursa americana