Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat referitor la bugetul alocat pentru organizarea Festivalului George Enescu ca evenimentul "costa mult", dar are toate sansele sa devina primul in Europa, subliniind ca Ministerul Culturii este doar un sponsor, scrie Mediafax.
Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost prezent in fata Comisiei de Cultura din Senat, unde a vorbit despre o parte dintre proiectele mandatului sau, precizand ca unul dintre cele mai importante dintre ele este organizarea Festivalului International "George Enescu", aflat, anul acesta, la cea de-a 21-a editie.

"Costa mult", a spus ministrul Daniel Barbu in fata membrilor Comisiei de Cultura a Senatului, subliniind ca o comparatie cu costurile unui kilometru de autostrada nu este tocmai fericita, dar este reala.

Din punctul de vedere al ministrului, Festivalul Enescu are toate sansele de a deveni "primul in Europa si chiar in lume", iar vizibilitatea pe care acest eveniment o asigura Romaniei este foarte mare.

"Problema care s-a pus este daca o tara ca Romania isi poate permite un festival de asemenea anvergura, iar Guvernul este constient de acest fapt. Noi suntem pur si simplu - in termeni foarte profani - sponsorul. Maestrul Holender (Ioan Holender, directorul artistic, n.r.) se ocupa de restul. Daca indraznesti sa spui asa ceva (ca sumele solicitate pentru onorarii sunt prea mari in raport cu realitatea de pe piata, n.r.), imediat maestrul spune: «Nu mai fac nimic». Este foarte greu sa lucrezi in aceste conditii. Ti se pune in fata pachetul si trebuie sa il accepti. Nu pot eu sa spun «Canta mai putin». Poate nu sunt eu pregatit sa lucrez cu astfel de maestri", a precizat Daniel Barbu.

Acesta a adaugat ca, din informatiile pe care le detine, onorariile artistilor invitati sa cante la Festivalul "George Enescu" se ridica la suma totala de 10 milioane de dolari.

Pe 10 ianuarie, premierul Victor Ponta anunta ca Guvernul va sprijini in acest an organizarea Festivalului "George Enescu" si va mentine bugetul stabilit pentru aceasta manifestare, dar a adaugat ca ar fi fost mai bine sa fi fost asigurata si "existenta" banilor inainte de alocare.

"Unul dintre motivele pentru care avem atat de multe datorii este faptul ca exista inca practica, a existat pana in acest an, de a angaja cheltuieli fara sa ai bani. Sunt cheltuieli bune si frumoase pe care le salut. Zilele acestea am aflat bugetul Festivalului «George Enescu», un buget impresionant si pentru o tara bogata. E important pentru Romania sa aiba un festival si il vom sprijini. Era si mai important sa fie si banii atunci cand faci cheltuielile, dar e o practica veche in Romania, pe care trebuie sa o oprim. Intai sa existe banii si dupa aceea faci contractele, nu invers", a spus atunci Ponta.

Intrebat daca bugetul alocat festivalului a fost redus in proiectul de buget pentru 2013, premierul a spus ca a fost mentinut la acelasi nivel cu editia anterioara.

"Nu l-am redus, dar cand l-am vazut...", a mai spus atunci Ponta.

Cea de-a XXI-a editie a Festivalului si Concursului International "George Enescu" se va desfasura in perioada 1 - 28 septembrie, la Bucuresti, va gazdui peste 150 de evenimente si va beneficia de un buget de 9 milioane de euro, aprobat de Guvern.

Festivalul a avut deschiderea oficiala pe 4 septembrie 1958, la trei ani dupa moartea lui George Enescu, marcand debutul celei mai importante manifestari muzicale internationale gazduite de Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri