Televiziunea OTV, a carei licenta audiovizuala a fost retrasa pe 22 ianuarie de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), a inceput sa emita online pe site-ul oficial al postului, scrie Mediafax.
La mai putin de o saptamana de cand i-a fost retrasa licenta audiovizuala, Dan Diaconescu a intrat din nou in direct cu publicul sau, de aceasta data pe internet, pe site-ul www.otv.com.ro.

Emisia OTV a fost intrerupta marti, 22 ianuarie, in jurul orei 18.40, dupa ce Consiliul National al Audiovizualului a retras, in sedinta din aceeasi zi, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii care il are ca asociat principal pe Dan Diaconescu. CNA nu are in atributii, insa, si reglementarea internetului din Romania.

CNA a retras licenta audiovizuala a televiziunii OTV, fapt care presupune ca postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite in audiovizual. Licenta OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasa la propunerea Laurei Georgescu, actualul presedinte al CNA.

Licenta OTV - un post aflat in lista televiziunilor "must carry", pe care cablistii l-au retransmis in mod obligatoriu in 2012 - a fost retrasa din cauza ca societatea Ocram Televiziune SRL, care detine licenta televiziunii, nu a facut dovada platii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru incalcari ale legislatiei audiovizualului, in anii 2009, 2010, 2011 si 2012.

OTV a primit amenzi in cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul National al Audiovizualului, incepand din anul 2009 si pana pe 28 martie 2012, cand televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat in insolventa, si nu a facut la CNA dovada achitarii lor. Amenzile aplicate la CNA merg la bugetul de stat.".

Societatea Ocram Televiziune SRL este in insolventa din data de 28 martie 2012.

Asociatii societatii Ocram Televiziune SRL sunt: Dan Diaconescu - asociat principal (80,1%) si GMG Media Box SA (19,9%). Actionarii GMG Media Box SA: PSV Company SA (99,996%), Enache Sorin si Druica Constantin (cu cate 0,002%). Actionarii PSV Company SA sunt: Elbahold Limited (Cipru) - 54,422728%, Asociatia salariatilor din SNP Petrom SA (25 asociati) - 25%, PSV Company SA - 10,010714% si Actionari persoane fizice (8577) - 10,566558%. Actionar unic al Elbahold Limited (Cipru) este Berhill Limited (Cipru), al carei actionar unic este Luca Liviu.

OTV a inceput sa emita in 6 septembrie 2001. Licenta postului OTV a mai fost retrasa o data de CNA, in anul 2002, pe vremea cand Consiliul era condus de Ralu Filip.

Pe de alta parte, Dan Diaconescu controleaza si postul DDTV, unde este de asteptat sa isi multe emisiunea "Dan Diaconescu Direct", dupa incetarea emisiei OTV.

Licenta audiovizuala a televiziunii DDTV va expira pe 24 februarie 2014. Licenta DDTV (Direct Digital TV) este detinuta de societatea Telecroma Media SRL, ai carei asociati sunt: Flostoiu Ion Florin - asociat principal (61,65%), Diaconescu Iulius Mario (33,35%) si Al Attar Khaldoun (5%).

Postul DDTV s-a aflat in 2012 in lista televiziunilor "must carry", pe care cablistii sunt obligati sa le retransmita conform Legii audiovizualului. In lista "must carry" din 2013, care a fost aprobata marti de CNA si care va intra in vigoare la 1 februarie, DDTV nu se mai regaseste, nemaifiind un post pe care cablistii sunt obligati sa il retransmita. Lista "must carry" pe 2013 a fost aprobata joi de CNA inainte ca membrii Consiliului sa discute si sa decida retragerea licentei OTV.

Sursa foto: www.otv.com.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri