Actorul Victor Rebengiuc va primi decoratia "Nihil Sine Deo" din partea regelui Mihai I, pe 28 februarie, intr-o ceremonie care va avea loc la Castelul Peles din Sinaia, potrivit unui anunt facut de principele Radu, scrie Mediafax.
Anuntul a fost facut duminica, in ziua in care Victor Rebengiuc a implinit 80 de ani.

Alaturi de medaliile "Regele Mihai I pentru Loialitate" si "Crucea Casei Regale a Romaniei", decoratia regala "Nihil Sine Deo" se acorda prin decizia sefului familiei regale a Romaniei.

Decoratia regala "Nihil Sine Deo" poate fi acordata personalitatilor marcante din domeniul social, stiintific, educational, cultural, spiritual, economic, politic si militar, "care au ajuns la un respectabil numar de ani in profesie sau au realizat o performanta de inalt nivel, au avut o initiativa iesita din comun, au dat dovada de generozitate si spirit de raspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a imbogati prezentul romanesc", potrivit site-ului casei regale a Romaniei.

Decoratia poate fi acordata ambasadorilor sau fostilor ambasadori romani sau straini care au adus o contributie incontestabila relatiilor Romaniei cu lumea. Decoratia se poate acorda unor institutii sau organizatii, daca activitatea lor este in mod unitar circumscrisa criteriilor de mai sus. Decoratia regala "Nihil Sine Deo" se poate acorda unui numar de maximum 200 de personalitati in viata, cetateni romani si straini.

Victor Rebengiuc s-a nascut pe 10 februarie 1933. A absolvit cursurile UNATC "I. L. Caragiale" din Bucuresti in 1956.

Printre rolurile sale din teatru se numara: Jim Curry, din "Omul care aduce ploaia", de R. Nash, in regia lui Liviu Ciulei, Pierre - "Nebuna din Chaillot", de J. Giraudoux, regia Liviu Ciulei, Walter Lee - "Un strugure in soare", de L. Hausburry, regia Lucian Pintilie, Orlando - "Cum va place", de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei, Tipatescu - "O scrisoare pierduta", de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei, Lear - "Regele Lear", de William Shakespeare, regia Dragos Galgotiu, Marat - "Sade", de Peter Weiss, regia Silviu Purcarete, Claudius - "Hamlet", de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei.

Printre filmele importante din cariera lui Victor Rebengiuc se numara "Padurea spanzuratilor", in regia lui Liviu Ciulei - premiat la Festivalul de la Cannes, in 1965 -, "Tanase Scatiu", in regia lui Dan Pita, "De ce trag clopotele, Mitica?", in regia lui Lucian Pintilie, "Faleze de nisip", de Dan Pita, "Morometii", de Stere Gulea (premii la festivalurile din San Remo - Italia si Santarem - Portugalia), "Balanta", de Lucian Pintilie, si mai recentul "Medalia de onoare" de Calin Netzer.

Sursa foto: Teatrul National Bucuresti (Fotograf: Adi Bulboaca)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri