Spre deosebire de alte seriale despre lumea avocaturii, Suits nu se concentreaza pe studiul legilor, nici pe construirea discursului actorilor si nici macar pe viata din tribunalele americane, ci despre sansa, o a doua sansa, scrie PostModern.ro.
Daca alte seriale cu avocati ne demonstreaza ca toata lumea care greseste trebuie sa plateasca, iar oamenii legii se ingrijesc sa apere legea, Suits arata ca aceasta lume a avocatilor poate fi foarte usor pacalita, trebuie sa fii inteligent, sa fii motivat si sa ai pe cineva care sa te protejeze, eventual neconditionat.

Suits urmareste aventurile unui tanar autodidact care, desi nu a terminat facultatea, a ajuns, printr-un concurs de imprejurari, sa lucreze la una dintre cele mai bune firme de avocatura din New York, apreciata printre altele si pentru ca toti angajatii sai erau absolventi de Harvard. Mike Ross, interpretat de Patrick J. Adams, si-a castigat existenta dand examenul de barou in locul celor care nu puteau sa ia un punctaj de trecere nici daca erau meditati de insusi Socrate. Si pentru asta il plateau pe Ross care avea o memorie fotografica care il ajuta sa recite perfect legile americane. In momentul in care viata lui Ross se impartea intre examene si droguri, acesta il intalneste pe Harvey Specter (Gabriel Macht), un avocat cunoscut, care uimit de inteligenta si capacitatea de invatare a primului ii ofera ocazia sa lucreze pentru el.

Din nefericire, insa, nu prea intelegem de ce Harvey isi pune in pericol cariera pentru a il proteja pe Rose care, desi il ajuta de mai multe ori sa rezolve anumite cazuri, nu demonstreaza ca este un Dr. House al avocaturii. Argumentul ca Harvey se vede pe el in tinerete in Mike Ross este mai mult romantic decat verosimil. In orice caz, serialul confirma conceptul de american dream bine implementat si puternic regasit in productiile de televiziune de peste ocean, vezi White Collar.

Dincolo de acest cui, Suits cucereste printr-o scriitura amuzanta si inteligenta si printr-o distributie echilibrata si bine aleasa. Cei doi actori principali Patrick J. Adams si Gabriel Macht sunt foarte carismatici, credibili in rolurile lor de actori din lumea de pe Wall Street si, sa recunoastem, good looking. Mai ales in comparatie cu personajul lui Rick Hoffman, Louis Litt, un alt partener al firmei care este mereu in competitie cu Harvey si dedicat total firmei pentru care lucreaza este mereu autoritar si obsedat ca toti angajatii sa fie competenti si mai ales absolventi de Harvard. Louis Litt se afla, astfel, la polul opus fata de Harvey si Ross fiind frustrat, deloc carismatic, ba chiar enervant.

Pe langa diada carismatic-necarismatic ilustrata de cei trei actori, serialul pune accent si pe viata personala a personajelor principale. Astfel, daca Mike Ross este indragostit de colega sa Rachel Zane, interpretata de frumoasa Meghan Markle, Harvey Specter are mai multe relatii amoroase, insa singura prezenta feminina constanta din viata lui este secretara sa Donna Paulsen, jucata cu mult umor si ironie de buna calitate de Sarah Rafferty.

Serialul, al carui al doilea sezon se apropie de final, va reveni pentru un al treilea. Suits va continua sa ne povesteasca cu umor si ironie despre cum poti trai incalcand regulile fara sa fii descoperit, nici macar atunci cand esti inconjurat de cei mai buni avocati din lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri