Corespondentii de presa la Casa Alba au protestat duminica fata de atitudinea presedintiei americane, care le-a refuzat jurnalistilor orice acces la Barack Obama, care a mers la acest sfarsit de saptamana la un club de golf, unde a jucat o partida cu Tiger Woods, relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Pot spune ca o mare parte dintre membrii nostri, fie ca sunt din presa scrisa, electronica, radio sau televiziune, si-au exprimat marea nemultumire pentru ca nu au avut niciun fel de acces la presedintele Statelor Unite la acest sfarsit de saptamana", a declarat presedintele Asociatiei corespondentilor la Casa Alba, Ed Henry.

"Exista un principiu simplu dar foarte important pentru care continuam sa ne luptam, pentru ziua de astazi si pentru cele care vor veni: transparenta", a adaugat Henry intr-un comunicat de o virulenta rara.

Obama a petrecut un weekend de trei zile la "Floridian", un complex imobiliar de lux construit in jurul terenului de golf din Palm City, in apropiere de Port St Lucie, pe coasta atlantica a Floridei (sud-est).

Cei aproximativ 15 reporteri, fotografi, cameramani care il urmaresc zilnic pe Obama nu au avut acces la presedinte dupa ce acesta a intrat in incinta complexului, vineri seara.

Frustrarea reporterilor a fost alimentata de faptul ca un jurnalist specialist in golf, Tim Rosaforte, a fost primul care a anuntat pe contul sau de Twitter, duminica dimineata, ca Obama si Tiger Woods au inceput un traseu de 18 gauri, o premiera intre presedinte si fostul numar unu mondial. Casa Alba a confirmat ulterior intr-un comunicat.

Rosaforte, care ar fi prezent in incinta Floridian, a intervenit prin telefon la postul local specializat Golf Channel pe acest subiect, in timp ce cotidianul Golf Digest a prezentat declaratiile lui Obama transmise prin antrenorul Butch Harmon, fost mentor al lui Woods, in timpul partidei lor.

Reporterii au cerut duminica sa li se permita accesul pe terenul de golf, argumentand ca in trecut, fie in timpul lui Bill Clinton, George W. Bush si chiar Obama, Casa Alba le-a permis cel putin fotografilor sa ia cateva cadre.

"Accesul presei acordat de Casa Alba astazi este perfect coerent cu accesul oferit presei in timpul precedentelor partide de golf ale presedintelui", a afirmat purtatorul de cuvant adjunct al presedintiei, Josh Earnest.

Sursa foto: www.whitehouse.gov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri