Prestigioasele trofee decernate de Academia de film americana nu se vor mai numi, anul acesta, "Academy Awards" ("Premiile Academiei"), ci pur si simplu "Oscaruri", informeaza AFP, citat de Mediafax.
Academia americana nu a confirmat deocamdata aceasta modificare - care se va produce duminica, in anul in care va avea loc cea de-a 85-a gala de decernare a mult ravnitelor statuete -, anuntata intr-un interviu acordat site-ului The Wrap de coproducatorul ceremoniei, Neil Meron.

"Vom redenumi toate aceste lucruri. Nu vom mai numi ceremonia «The 85th Academy Awards" ("A 85-a gala a premiilor Academiei"), o titulatura care pare putin cam inchistata. Se va numi «Gala Oscarurilor»", a declarat Neil Meron.

De altfel, nicio referire la denumirea "Academy Awards" nu mai este vazuta, de mai multe saptamani, pe afisele, programele si in comunicatele organizatiei.

Un purtator de cuvant al Academiei de film americane a refuzat sa confirme aceasta schimbare, dar a subliniat faptul ca institutia "foloseste termenii «Academy Awards» si «Oscars» in mod intersanjabila". "Noi incepem sa studiem modalitatile in care vom face campania de marketing pentru anul viitor inca din primavara anului in curs", a adaugat el.

Cu toate acestea, afisul ceremoniei din 2012 anunta cu mandrie "84th Academy Awards" ("A 84-a editie a premiilor Academiei"). In acest an, deasupra fotografiei cu Seth MacFarlane, prezentatorul galei, troneaza doar doua cuvinte scrise cu auriu: "The Oscars" ("Oscarurile").

Prin prezenta artistelor Adele si Norah Jones, doua cantarete foarte indragite, mai obisnuite insa cu galele Grammy decat cu gala Oscarurilor, producatorii show-ului de duminica seara spera sa atraga in acest an un numar cat mai mare de telespectatori tineri in fata micilor ecrane - calcaiul lui Ahile al galelor Oscar -, asa cum reusesc in fiecare an organizatorii Grammy Awards, care obtin cote de audienta mult mai ridicate.

In urma cu doi ani, fixandu-si exact acelasi obiectiv, producatorii ceremoniei au incredintat rolul de prezentatori principali unor actori tineri - James Franco si Anne Hathaway -, insa prestatia lor a fost aspru criticata.



Sursa foto: www.oscars.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri