Consiliul National al Audiovizualului (CNA) va organiza, vineri, la Palatul Parlamentului, dezbaterea "Nu va uitati copiii la TV - Vezi ce vede copilul tau", la care a fost invitat si ministrul Educatiei, Remus Pricopie, scrie Mediafax.

Dezbaterea se va desfasura intre orele 09.00 si 17.00, la Palatul Parlamentului, in sala "Drepturilor Omului".

La dezbatere sunt invitati specialisti din domeniul sanatatii si ai educatiei, reprezentanti ai mediului academic, ai asociatiilor de parinti si ai ONG-urilor care desfasoara activitati in domeniul educatiei nonformale, ai unor edituri cu profil didactic, precum si reprezentanti ai posturilor de radio si de televiziune care realizeaza programe pentru copii.

Principalele teme aflate in dezbatere sunt: "Efectele televiziunii asupra copiilor", "De la «Bona» TV la psihoterapeutul TV", "Violenta in scoli si pornografia infantila", "Vezi ce vede copilul tau la TV".

Dezbaterea "Nu va uitati copiii la TV - Vezi ce vede copilul tau", vine dupa alte doua evenimente organizate de CNA - "Audiovizualul intre fictiune si realitate", care a avut loc pe 1 martie, si "Libertatea de exprimare - drept fundamental sau absolut?" (pe 8 februarie).

Pe de alta parte, CNA a lansat, pe 23 ianuarie, petitia online "Interesul public mai presus de gustul publicului", al carei scop este "de a evalua necesitatea imbunatatirii unor prevederi ale legislatiei audiovizualului pentru o definire mai clara a notiunii de interes public in programele de televiziune si de radio".

Pana in prezent, petitia CNA a strans peste 15.300 de semnaturi de la lansare, potrivit unei informari postate pe site-ul Consiliului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
CEO PRO TV: Focusul televiziunii, pe digital