Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin, considera ca nu trebuie sa se faca "publicitate" autorilor romani care au decis sa nu participe la editia din acest an a Salonului de Carte de la Paris, care au fost invitati ai Frantei, si spune ca are mai mult respect pentru "interesul general", scrie Mediafax.
Intr-un interviu acordat postului RFI, Philippe Gustin a comentat controversele starnite de absenta unor autori romani invitati la Salon du Livre de la Paris (22 - 25 martie), subliniind ca scriitorii care au decis sa nu mai participe la acest eveniment au fost invitati ai Frantei.

"Eu sunt mai atent si am mai mult respect pentru interesul general, pentru ca, printr-o luare de pozitie oarecare, sa fac publicitate absentilor. Prin definitie, absentii gresesc intotdeauna. Nu voi spune mai mult, eu unul ma bucur ca marea majoritate a autorilor au acceptat. Reamintesc ca invitatia pentru acesti autori a venit din partea Frantei. Deci cu atat mai rau pentru cei care au refuzat, iar eu nuvreau sa le fac publicitate", a mai declarat Philippe Gustin, in emisiunea lui Luca Niculescu de la RFI.

Insistand asupra avantajului de imagine pe care il ofera Salonul de Carte unei tari, ambasadorul francez la Bucuresti a dat un exemplu de anul trecut, cand Japonia a fost invitat de onoare. Evenimentul, spune diplomatul, a ajutat Japonia sa isi schimbe imaginea, la un an dupa tragedia de la Fukushima.

Printre scriitorii care au anuntat ca se retrag de la editia din acest an a Salon du Livre se numara Mircea Cartarescu si Gabriel Liiceanu.

Salonul International de Carte de la Paris are o medie de 180.000 de vizitatori pe editie. Salon du Livre reuneste in fiecare an peste 1.000 de expozanti din 40 de tari, 30.000 de profesionisti ai pietei editoriale internationale si peste 2.000 de autori din toata lumea.

Bugetul ICR pentru Salonul Cartii de la Paris se ridica la aproximativ 700.000 de euro, dupa cum spunea Andrei Marga, presedintele Institutului pentru Mediafax in octombrie 2012.





Sursa foto: http://www.ambafrance-ro.org/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri