Norman Manea, Radu Aldulescu, Lucian Dan Teodorovici sunt doar cateva dintre numele scriitorilor carora Le Monde le dedica ample articole in dosarul despre autorii prezenti la Salonul de Carte de la Paris, unde Romania este tara invitata de onoare, scrie Mediafax.
Salonul de Carte de la Paris se desfasoara intre 22 si 25 martie. Cu aceasta ocazie, prestigioasa publicatie Le Monde a dedicat un amplu dosar autorilor romani prezenti la eveniment.

In "Libres comme jamais : la nouvelle génération des écrivains roumains /Mai liberi ca niciodata : noua generatie de scriitori romani"), Le Monde dialogheaza cu autorii autohtoni Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu si Adina Rosetti si pune in context evolutia literaturii romane de dupa caderea comunismului in Romania.

Le Monde nu a lasat nemarcat nici protestul romanesc ce a avut loc joi, in deschiderea Salonului de Carte, cand cativa tineri artisti au aparut la Standul Romaniei purtand masti cu chipurile autorilor care au refuzat sa participe la Salon, pentru a nu isi alatura numele cu cel al Institutului Cultural Roman- Andrei Plesu, Mircea Cartarescu si Neagu Djuvara.

Salonul de Carte de la Paris, una dintre cele mai mari manifestari literare internationale, se desfasoara in perioada 22 - 25 martie.

Salonul International de Carte de la Paris are o medie de 180.000 de vizitatori pe editie. Salon du Livre reuneste in fiecare an peste 1.000 de expozanti din 40 de tari, 30.000 de profesionisti ai pietei editoriale internationale si peste 2.000 de autori din toata lumea.

Bugetul ICR pentru Salonul Cartii de la Paris se ridica la aproximativ 700.000 de euro, dupa cum spunea Andrei Marga, presedintele Institutului, intr-un interviu acordat Mediafax in octombrie 2012.

Sursa foto: http://www.lemonde.fr/recherche

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri