Salonul de Carte de la Paris, care s-a desfasurat intre 22 si 25 martie si la care Romania a avut statutul de tara invitata de onoare, a avut peste 190.000 de vizitatori, cu 3% mai multi decat editia de anul trecut, au anuntat organizatorii, conform Mediafax.
Cu 45 de tari reprezentate, cu 3.000 de autori din toata lumea, printre care delegatiile invitate - cea a Romaniei si cea din Barcelona (oras invitat) -, aceasta a fost "cea mai internationala editie" a Salonului de Carte de la Paris, spun organizatorii.

Printre invitatii romani ai Salonului de Carte s-au numarat scriitorii Gabriela Adamesteanu, Norman Manea, Lucian Dan Teodorovici si Matei Visniec.

Participarea Romaniei la Salon du Livre nu a fost lipsita de controverse si incidente. Astfel, joi seara, la deschiderea Salonului de Carte, cativa tineri artisti au aparut la standul Romaniei purtand masti cu chipurile autorilor care au refuzat sa participe la acest eveniment, pentru a nu isi asocia numele cu cel al Institutului Cultural Roman, organizator al standului. Printre acestia s-au numarat Andrei Plesu, Mircea Cartarescu si Neagu Djuvara. Grupul format din 10 artisti romani si straini a impartit manifeste pe care scria "ICR off", un protest fata de actuala politica culturala si conducere ale Institutului Cultural Roman (ICR).

Printre scriitorii care au anuntat ca se retrag de la editia din acest an a Salon du Livre s-au numarat Mircea Cartarescu si Gabriel Liiceanu.

Salonul International de Carte de la Paris are o medie de 180.000 de vizitatori pe editie. Salon du Livre reuneste in fiecare an peste 1.000 de expozanti din mai mult de 40 de tari, 30.000 de profesionisti ai pietei editoriale internationale si peste 2.000 de autori din toata lumea.

Anul acesta, bugetul ICR pentru Salonul Cartii de la Paris s-a ridicat la aproximativ 700.000 de euro, dupa cum a declarat Andrei Marga, presedintele institutului, in octombrie 2012.

Sursa foto: http://www.salondulivreparis.com/pro.htm

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri