Persoanele si societatile care detin licente de televiziune si radio le vor putea ceda/ vinde unor terti numai dupa un an de la momentul lansarii lor, potrivit unui proiect de Decizie, adoptat de CNA, scrie Mediafax.
Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au discutat si adoptat, in sedinta de marti, un proiect de Decizie, care include chestiuni referitoare la modalitatea de cedare a licentelor audiovizuale.

Astfel, potrivit proiectului de Decizie, "radiodifuzorii au obligatia sa aduca la cunostinta Consiliului National al Audiovizualului, in scris, orice modificare aparuta in datele cuprinse in licenta audiovizuala. Modificari in licenta audiovizuala pot fi aduse dupa minimum 1 an de la inceperea difuzarii serviciului de programe, prelungirea valabilitatii sau preluarea licentei audiovizuale".

Pana in prezent, detinatorii de posturi de radio si TV aveau obligatia sa notifice Consiliului National al Audiovizualului orice modificare aparuta in datele cuprinse in licenta audiovizuala, insa puteau sa cedeze/ vanda licenta imediat dupa optinerea deciziei de autorizare de la CNA.

Potrivit noului proiect al CNA, televiziunile si radiourile vor putea fi vandute numai dupa un an de la momentul lansarii lor. In ultimii ani, membrii CNA au discutat in repetate randuri despre introducerea unor restrictii in privinta cedarii unor licente audiovizuale de la o societate la alta, cedari care in fapt ascund vanzarile posturilor respective.

Introducerea termenului de 1 an in care detinatorul de licenta nu o poate modifica in niciun sens a fost aprobata cu unanimitate de voturi de membrii CNA.

O alta implicatie a deciziei CNA este aceea ca grilele posturilor de televiziune si radio si profilurile acestora pot fi modificate doar la un 1 an de cand acestea au inceput sa emita, cu aprobarea CNA.

Totodata, proiectul de Decizie prevede ca, in cazul modificariilor care se doresc aduse la aceste posturi TV si radio, dupa un an de emisie, operatorii licentelor respective trebuie sa solicite acordul Consiliului National al Audiovizualului cu cel putin 30 de zile inainte de modificare. In situatia modificarilor privind formatul de principiu al serviciului de programe si structura programelor se va depune grila de program pentru un interval de o saptamana, clasificarea emisiunilor pe tipuri de program si procentele alocate acestora.

De asemenea, in proiectul de Decizie a CNA a fost introdus un articol care prevede ca "Licenta audiovizuala acordata in conformitate cu prevederile Legii nr. 504/2002, poate fi cedata catre un tert numai cu acordul Consiliului National al Audiovizualului si cu asumarea de catre noul titular a tuturor obligatiilor decurgand din licenta (...) dar nu mai devreme de 1 an de la data inceperii difuzarii serviciului de programe".

Proiectul prevede si faptul ca, in scopul obtinerii acordului Consiliului National al Audiovizualului pentru cedarea licentei, solicitantii vor depune la registratura CNA dosarul cuprinzand urmatoarele documente: cererea titularului de licenta audiovizuala cu privire la cedarea acesteia, semnata de reprezentantul legal al solicitantului, insotita de licenta audiovizuala si decizia de autorizare audiovizuala, ambele in original; hotararea adunarii generale a actionarilor/asociatilor privind cedarea licentei, semnata de toti actionarii persoane fizice si/sau persoanele imputernicite ale actionarilor persoane juridice, conform certificat constatator, in original; certificat de atestare fiscala al cedentului; cererea cesionarului cu privire la preluarea licentei audiovizuale, insotita de alte documente prevazute in legislatia audiovizualului.

Consiliul va decide asupra solicitarii de cedare in termen de 30 de zile, comunicand in scris solicitantilor decizia sa, se mai spune in proiectul de Decizie.

Proiectul de Decizie urmeaza sa fie supus dezbaterii publice. Dupa consultarea partilor interesate, proiectul va fi adoptat de catre CNA.

Decizia va intra in vigoare dupa publicarea sa in Monitorul Oficial.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri