Jane Nebel Henson, fosta sotie a creatorului papusilor Muppets, Jim Henson, care a avut o influenta considerabila asupra sotului ei in procesul de creare si lansare a acestui indragit serial TV, a murit marti din cauza unui cancer, la varsta de 78 de ani, informeaza Reuters, citat de Mediafax.
Jane Nebel Henson, care a murit in resedinta ei din statul american Connecticut, a fost "un partener creativ integral si unul de afaceri" in procesul de creare a papusilor Muppets, au declarat reprezentantii companiei The Jim Henson Company, detinuta de cei cinci copii ai familiei Henson.

Jane Henson, nascuta in cartierul Queens din New York, in 1934, a lucrat in tinerete ca papusar si apoi a contribuit la realizarea designului papusilor Muppets, cunoscute in toata lumea mai ales gratie personajelor Kermit Broscoiul si Miss Piggy, care au aparut apoi in numeroase programe de televiziune si filme pentru marele ecran.

Jane Henson l-a cunoscut pe Jim Henson la un curs de papusari organizat la Universitatea Maryland la mijlocul anilor '50. Ei au creat impreuna serialul de televiziune "Sam and Friends", considerat un precursor al serialului "Papusile Muppets".

Episoadele din acel serial, care aveau o durata de cinci minute, erau prezentate la inceputul emisiunii de stiri "The Huntley-Brinkley Report" si al emisiunii "The Tonight Show Starring Steve Allen".

Desi Jane Henson a incetat sa lucreze ca papusar pentru a se concentra asupra cresterii copiilor cuplului, la inceputul anilor '60, ea a continuat sa recruteze artisti talentati si sa colaboreze in diverse ocazii cu echipa de productie a serialului pentru copii "Sesame Street".

Jane Henson s-a despartit legal de sotul ei in 1986, cu patru ani inainte de moartea acestuia. Ea a infiintat apoi fundatia The Jim Henson Legacy, cu scopul de a-i promova creatiile.

Jim Henson a murit in 1990, din cauza unei infectii bacteriale, la varsta de 53 de ani.

Papusile Muppets au fost create de Jim si Jane Henson in 1954 si au devenit celebre in anii 1970, dupa ce au aparut in serialul "The Muppet Show". In 2004, compania Walt Disney a achizitionat formatul de program si licenta pentru personajele Muppets. In anul 2012, celebrele marionete din serialul "Papusile Muppets" au primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

Sursa foto: http://www.amazon.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri